Рецепт Шлунки курячі в сметані фото

Шлунки курячі в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Курка, Курячі шлунки
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Субпродукти не бувають несмачними, бувають неправильно приготовані. Виходячи з цього, пропоную вам на замітку відмінний простий рецепт шлунків курячих в сметані, які буквально тануть у роті.

Рецепт приготування шлунків курячих в сметані може займати від 1.5 до 2.5 годин, в залежності від якості субпродуктів. При бажанні можна додати також в блюдо морква, помідор або томатний соус, солодкий перець - це додасть додаткові відтінки соусу і шлуночків.

  • Шлунки - 300-350 грам
  • Крем - 80 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Білий перець - 1 щіпка
шлунки курячі в сметані - фото крок 1
1. Як і будь-який класичний рецепт шлунків курячих в сметані, даний варіант починається з того, що субпродукти потрібно як слід почистити і помити.
шлунки курячі в сметані - фото крок 2
2. Надіслати шлунки в каструлю і залити водою. Довести до кипіння, трохи посолити воду і зняти піну. Залежно від якості шлуночків варити на повільному вогні близько 40-50 хвилин, періодично знімаючи піну.
шлунки курячі в сметані - фото крок 3
3. З відварених шлунків злити воду, а їх небагато остудити.
шлунки курячі в сметані - фото крок 4
4. Поки остигають шлунки очистити і нарізати невеликими кубиками або тонкими півкільцями цибулину.
шлунки курячі в сметані - фото крок 5
5. На сковороду налити трохи олії і розігріти. Відправити туди цибулю і злегка обсмажити його до прозорості. Доводити до золотистого кольору не треба.
шлунки курячі в сметані - фото крок 6
6. Шлуночки потрібно нарізати невеликими смужками.
шлунки курячі в сметані - фото крок 7
7. Надіслати шлунки до цибулі і додати окріп. Кількість рідини залежить від ступеня готовності шлуночків. Посолити і поперчити за смаком. Гасити на середньому вогні до повного випаровування рідини.
шлунки курячі в сметані - фото крок 8
8. Коли рідини вже не залишиться, додати сметану. Гасити шлунки курячі в сметані в домашніх умовах близько 5 хвилин, а потім блюдо можна подавати до столу. Приготувати можна будь-який гарнір, який вам більше до смаку.

Схожі рецепти