Рис під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Мал - одна з найпопулярніших круп, що обумовлено невисокою ціною, відмінним смаком і можливістю приготувати з нього велику кількість страв. Сьогодні пропоную подати рис під вершковим соусом.
Одним з найпопулярніших страв з рису є плов, багато також готують рис з м'ясом в горщиках. Я ж хочу вам запропонувати свій варіант, як приготувати рис під вершковим соусом. Блюдо виходить не тільки дуже смачним і ситним, але ще і корисним. Вершковий соус робить рис ще ніжнішим і легким. До такої страви я частіше за все не подаю навіть ніякого м'яса, максимум - відварну мулу запечену курячу грудку. Рис раджу брати дліннозерновой. Перед приготуванням я не замочую його, а просто промиваю 1 раз. Мені більше подобається, коли рис в готовому страві не розсипчастий, як в плові, а більш в'язкий, схожий на різотто.
- Мал - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 280 мілілітрів
- Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
- Сіль - 2 щіпки(1 щіпка - в рис, 1 щіпка - в соус)
- Вода - 1 Склянка
- Зелень петрушки - 2-3 штук (для прикраси)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рис гарненько промийте в холодній воді. Воду для рису закип'ятіть (співвідношення води і рису 2:1), відправте в неї рис, пару хвилин потримайте на сильному вогні, потім зменшіть на найповільніший (але щоб кипіло) і варіть, час від часу помішуючи до готовності. Потім накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.
Тим часом приготуйте вершковий соус. Для цього вершкове масло (злегка розм'якшене) поріжте на кубики і розтопіть в сотейнику. Коли повністю розчиниться, всипте ложку борошна і прогрійте її, постійно помішуючи.
Тонкою цівкою влийте молоко, не перестаючи заважати. Додайте щіпку солі і мускатного горіха. Уварюють соус до консистенції густої сметани.
Рис викладіть на тарілку, полийте ще не встигли охолонути вершковим соусом, присипте дрібно рубаною петрушкою. От і все, вечеря готова! З таким блюдом можна навіть вечеря при свічках влаштувати! Їжте із задоволенням!