Помідори з аличею
(покроковий рецепт з фото)
Ви хочете поласувати маринованими помідорами, а вам не можна оцет? Ділюся з вами рецептом, як приготувати помідори з аличею. І помідори, і маринад, і сама алича виходять дуже смачними.
Приготуємо смачні мариновані помідори без оцту, аспірину і лимонної кислоти, але зі смачною і ароматною аличею. Такі помідори я можу сміливо давати своїм маленьким дітям.
- Помідор - 1, 3 кілограма
- Вуглеводи - 350 грам
- Перець болгарський - 1/2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець духмяний горошок - 5 штук
- Гвоздика - 5 штук
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки (з 1 L - 1 ст. L. Солі)
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки (з 1 L - 1 ст. L. Цукру)
Підготуйте необхідні продукти. Овочі і аличу вимийте. Цибуля, часник і морква очистіть. Цибулю і часник наріжте часточками, морква - товстими кружками.
На дно стерилізованої банки закладіть кріп, аличу, запашний перець, лавровий лист і гвоздику. Щільні помідори (сорт "сливки" ) уложите в банку до самого верха, перекладаючи цибулею, морквою і болгарським перцем. Додайте сіль, цукор. Залийте холодною питною водою.
На дно каструлі покладете щільну х / б тканину. Поставте банку в каструлю і залийте теплою водою по плечики банки. Доведіть до кипіння води в каструлі, стерилізують протягом 4-5 хвилин. Засукайте кришкою.
Банку укутайте в тепло, дайте охолонути. Зберігайте в темному і прохолодному місці.