Варення з груш з аличею
(покроковий рецепт з фото)
Варення з груш з аличею - відмінний десерт, який порадує Вас холодною зимою за чаюванням в колі сім'ї. Солодке ароматне варення з легкою ноткою кислинки - відмінний варіант!
Прозорі, бурштинові часточки груш і золотисті кульки аличі створюють кисло-солодку, неповторну гаму смаку. Як правило, алича досить кисла, але якщо Вам попадеться солодка, то додайте в варення половину чайної ложки лимонної кислоти. Таке варення виглядає дуже красиво!
- Груша - 2 кілограма
- Вуглеводи - 500 грам
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
Груші ретельно помийте.
Очистіть шкірку.
Видаліть у груш серцевину і наріжте часточками, але не дуже тонкими. Чиста вага у мене склав 1 кг 300 грам.
Зваріть сироп. Для цього половину цукру викладіть в каструлю і налийте воду. Поставте на вогонь. Поступово розчиніть цукор у воді. Потім додайте другу половину цукру. Продовжуйте варити сироп на невеликому вогні, поки цукор повністю не розчиниться.
Гарячим сиропом залийте часточки груш.
Поставте таз з грушами на плиту. Доведіть до кипіння, зніміть піну. Після варіть груші в сиропі 40-50 хвилин на самому мінімальному вогні, поки дольки груш не стануть прозорими. Можливо буде потрібно більше часу. Це залежить від сорту груш.
Аличу помийте.
Додайте аличу в таз з грушею і варіть 10-15 хвилин.
Варення з груш з аличею готове. Розкладіть його гарячим в стерилізовані банки, закатати кришками і зберігайте в прохолодному місці.
Варення готове. Подавайте на десерт!