Оладки з кабачків і моркви
(покроковий рецепт з фото)
Влітку, в сезон овочів, хочеться максимально урізноманітнити раціон і кожен раз готувати що-небудь смачненьке. Один з досить простих і швидких варіантів - це оладки з кабачків і моркви.
Щоб оладки вийшли соковитими і барвистими, використовуйте багато зелені і помаранчеву морква. Замість звичайних кабачків можна покласти цукіні. Якщо кабачки молоденькі, шкірку знімати не обов'язково, в оладки вона буде ніжною і м'якою. Приступимо!
- Морква - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 2 зубчики
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
1. Підготуйте необхідні продукти, спеції і зелень. Кабачок вимийте, зріжте у нього хвостики. Морква і часник очистіть.
2. Візьміть велику тертку або шатківницю для овочів по-корейськи, наріжте на ній кабачок. Відіжміть руками зайву вологу.
3. На великій тертці натріть моркву, поріжте дрібно зелень петрушки, часник пропустіть через прес. Додайте овочі до кабачки. Додати сіль, поперчіть. Перемішайте.
4. Додайте сире яйце і борошно. Перемішайте ретельно, щоб не утворилися борошняні грудочки.
5. Смажте оладки в гарячому рослинному маслі до появи красивою рум'яної скоринки з двох сторін. Вогонь середній, кришкою не накривати.
6. Оладки готові, подавайте їх з улюбленими соусами або сметаною. Смачного!