Салат з кабачків і моркви
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки, морква, цибуля, зелень - найбільш зустрічаються на городах овочі, вирощувані влітку в великих кількостях. Тому пропоную вам спробувати чудовий сезонний салат з кабачків і моркви!
Для овочевих салатів найкраще використовувати свіжі або консервовані молоді кабачки, які за розміром трохи більше огірка. Смак у таких кабачків дуже ніжних, з легким горіховим присмаком. Причому шкірка настільки тонка, що її можна і не зчищати. Ще одна перевага молодого овоча - дуже дрібне насіння, які практично непомітні в готовому салаті.
Подаємо це блюдо кімнатної температури або ж холодним.
Дивимося і пробуємо простий рецепт салату з кабачків і моркви!
- Cukini - 1 штука (нарізати дрібною соломкою)
- Кабачок - 2 штуки (нарізати дрібною соломкою)
- Морква - 1 штука (нарізати дрібною соломкою)
- Червона цибуля - 1 штука (подрібнити )
- Часник - 1 зубчик (подрібнити)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Білий винний оцет - ½ Ст. Ложок
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
- Мед - ½ Ст. Ложок
- Свіжа петрушка - 1-2 Ст. Ложок (подрібнити)
- Сіль перець - За смаком
Розігрійте 1 столову ложку оливкової олії в сотейнеке на середньому вогні. Додайте цибулю та моркву. Приправте сіллю і перцем. Гасіть протягом 2-3 хвилин, поки овочі не пом'якшать. Додайте часник і тушкуйте протягом 30 секунд.
Додати цукіні і кабачек. Приправити сіллю і перцем. Гасіть протягом 2-3 хвилин. Головне завдання полягає в тому, щоб не перетримати овочі, а всього лише трохи пом'якшити їх.
Додати білий винний оцет, лимонний сік і мед. Гарненько перемішайте, зніміть з вогню, додайте ще одну столову ложку оливкової олії і свіжої петрушки. Налаштуйте все приправи на свій смак.