Рецепт Пісочне тісто для тарталеток фото

Пісочне тісто для тарталеток
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл

Щоб закуски на святковому столі були не тільки смачними, але і красивими, пропоную вам простий рецепт пісочного тіста для тарталеток. У них можна подавати салат, ікру і все, що побажаєте.

Пісочне тісто для тарталеток в домашніх умовах може бути солодким, для подачі десертів, або несолодким, для холодних закусок. Для його приготування знадобляться формочки для кексів або жароміцні піали.

  • Вершкове масло або маргарин - 200 грам
  • Борошно - 250-300 грам
  • Цукор - 50-100 грам
  • Яйце - 1 штука
пісочне тісто для тарталеток - фото крок 1
1. В залежності від того, яка начинка передбачається, в пісочне тісто для тарталеток в домашніх умовах можна додати від 1 столової ложки до 100 грам цукру. Для аромату в солодкі тарталетки можна додати дрібку ваніліну.
пісочне тісто для тарталеток - фото крок 2
2. Борошно необхідно просіяти і додати в неї рубані на невеликі шматочки розм'якшене вершкове масло або маргарин.
пісочне тісто для тарталеток - фото крок 3
3. Руками ретельно розім'яти масло в борошно так, щоб вийшла однорідна маса з невеликими крупинками.
пісочне тісто для тарталеток - фото крок 4
4. Борошно поки можна відставити убік. Окремо вбити яйце і з'єднати з цукром або сіллю.
пісочне тісто для тарталеток - фото крок 5
5. Збити до появи піни віночком або міксером.
пісочне тісто для тарталеток - фото крок 6
6. Готову яєчну масу можна влити в борошно. Тепер залишилася справа за малим - ретельно перемішувати все, щоб вийшло м'яке і щільне тісто.
пісочне тісто для тарталеток - фото крок 7
7. Рецепт приготування пісочного тіста для тарталеток можна використовувати також для печива або улюбленого пирога. Готове тісто можна відправити в холодильник на 15-30 хвилин.
пісочне тісто для тарталеток - фото крок 8
8. Відщипуючи невеликі шматочки тіста, відправити їх у формочки для тарталеток і розрівняти руками. Надіслати формочки в розігріту духовку. Печуться вони досить швидко, так що важливо стежити, щоб вони не підгоріли. Готові тарталетки остудити і можна наповнювати.

Схожі рецепти