Тісто «Kataifi»
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати тісто "катаіфі" . Це турецький повітряний тісто, яке можна використовувати для приготування маси різноманітних і красивих страв, від десертів до других гарячих.
Щоб тісто не підгоріло, сковорода повинна розігріватися на середньому вогні. Наносити тісто на сковороду потрібно швидкими і впевненими рухами, це повинно відбуватися протягом декількох секунд.
Таке тісто часто використовують для створення клярі або для солодкої випічки. У турецькій кухні воно дуже популярно, з ним є сотні рецептів.
- Вода чиста - 300 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
Приготуйте просте тісто, змішавши яйце, борошно, воду і сіль. Борошно краще просіяти, щоб в тесті не було грудочок. Тісто покладіть в целофановий пакет або пекарський мішок. Проколіть пакет тонкої голкою.
Розігрійте сковороду. Чи не додаючи на неї масла, налийте тісто тонкою цівкою, щоб вийшла ажурна сітка. Обсмажувати таку сітку потрібно протягом 15 секунд з одного боку, потім потрібно відразу викласти сітку в тарілку.
Коли тісто почне темніти, його потрібно швидко знімати. Щоб зняти тісто зі сковороди, потрібно дуже акуратно підчепити його тонкою плоскою лопаткою. Гаряча сітка дуже тендітна, тому з нею потрібно звертатися дуже обережно, щоб не зламати її.
Чим тонше буде цівка тесту, випливає з пакету, тим тонше і ажурні вийдуть волокна тесту катаіфі. З тіста можна відразу готувати страву або ж можна зберігати його деякий час. Зберігати тісто краще на плоскій поверхні, покривши плівкою або рушником.