Рецепт Базове тісто для піци фото

Базове тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Борошно , Мед
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Піца , Пиріжки
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дріжджове тісто, приготоване за цим рецептом, ідеально підходить для випічки піци, фокаччи і піти. Воно може стати основою для приготування пиріжків, булочок або інших хлібобулочних виробів.

Опис приготування:

Головне в приготуванні дріжджового тіста - дати йому кілька разів підійти, але при цьому потрібно акуратно його скласти, щоб воно не стало менш повітряним і м'яким. Також зверніть увагу, що таке тісто після замісу має злегка липнути рукам і одночасно бути досить еластичним, це досягається за рахунок поступового додавання борошна. Ви можете додати в тісто оливкова або інше рослинне масло, від цього смакові якості випічки не стануть гірше. З такого тіста можна приготувати не тільки піцу, але і багети, булочки і пиріжки. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати базове тісто для піци.

  • Пшеничне борошно - 640 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Дріжджі пресовані - 15 грам
  • Вода (28-30° С) - 400 грам
  • Цукор / мед - 15 грам
  • Рослинна олія - 50 грам
базове тісто для піци - фото крок 1
1. У теплу воду додайте цукор, розкришите пресовані дріжджі і розмішайте до повного їх розчинення. Додайте просіяне борошно, відкладіть 1/6 частина.
базове тісто для піци - фото крок 2
2. Замісити еластичне і злегка липнуче до рук тісто. Додайте сіль і рослинне масло, вимісити тісто протягом 10 хвилин. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
базове тісто для піци - фото крок 3
3. На рясно посипаний борошном поверхні розтягніть тісто в прямокутник, складіть його втричі, потім знову втричі. Накрийте тісто мискою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.
базове тісто для піци - фото крок 4
4. Потім повторіть процедуру складання. Готове тісто можна зберігати в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти