Базове тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджове тісто, приготоване за цим рецептом, ідеально підходить для випічки піци, фокаччи і піти. Воно може стати основою для приготування пиріжків, булочок або інших хлібобулочних виробів.
Головне в приготуванні дріжджового тіста - дати йому кілька разів підійти, але при цьому потрібно акуратно його скласти, щоб воно не стало менш повітряним і м'яким. Також зверніть увагу, що таке тісто після замісу має злегка липнути рукам і одночасно бути досить еластичним, це досягається за рахунок поступового додавання борошна. Ви можете додати в тісто оливкова або інше рослинне масло, від цього смакові якості випічки не стануть гірше. З такого тіста можна приготувати не тільки піцу, але і багети, булочки і пиріжки. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати базове тісто для піци.
- Пшеничне борошно - 640 грам
- Сіль - 10 грам
- Дріжджі пресовані - 15 грам
- Вода (28-30° С) - 400 грам
- Цукор / мед - 15 грам
- Рослинна олія - 50 грам
1. У теплу воду додайте цукор, розкришите пресовані дріжджі і розмішайте до повного їх розчинення. Додайте просіяне борошно, відкладіть 1/6 частина.
2. Замісити еластичне і злегка липнуче до рук тісто. Додайте сіль і рослинне масло, вимісити тісто протягом 10 хвилин. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
3. На рясно посипаний борошном поверхні розтягніть тісто в прямокутник, складіть його втричі, потім знову втричі. Накрийте тісто мискою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.
4. Потім повторіть процедуру складання. Готове тісто можна зберігати в холодильнику. Смачного!