Безглютенове тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)
Для тих хто дотримується безглютенової дієти, буде цікавий один з варіантів рецепта тесту для піци з суміші рисової і кукурудзяної муки. Беріть на замітку!
Приготувати тісто для піци без глютену не складніше, ніж приготувати звичайне тісто. Тест варіант, звичайно ж, не єдиний, в моєму рецепті використана рисова і кукурудзяна мука. Більш докладно технологія приготування описана в покроковому рецепті.
- Борошно рисове - 75 грам
- Заголовок Бондюель - 70 грам
- Вода - 125 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі - 7 грам (свіжі)
Підготуйте інгредієнти.
Розчиніть у воді сіль, цукор, дріжджі, влийте 1 столову ложку оливкової олії, додайте рисову муку.
Всипте кукурудзяну муку.
Замісити тісто, воно буде сипучим, але при цьому його можна зібрати в кулю. Накрийте плівкою і залиште тісто для бродіння на 2-3 годину.
В процесі бродіння тісто не сильно збільшиться в об'ємі.
Для приготування піци візьміть будь-які інгредієнти, які ви любите, як варіант, томатна пасату, сир моцарелла, кілька маслин, сухий базилік, копчена ковбаса, столова ложка оливкової олії.
Сформуйте з тіста основу для піци, викладіть на лист для випічки. Тісто поводиться не як звичайне тісто з пшеничного борошна, воно злегка розсипається в руках, але працювати з ним цілком можна. Змастіть основу для піци томатом, викладіть терту на крупній тертці моцарелу, скибочки ковбаси, маслини, посипте сухим базиліком, збризніть оливковим маслом.
Випікайте піцу в духовці при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин. Вона вийшла тонка, за смаком майже не відрізняється від звичайної піци, але все ж ми пам'ятаємо, вона безглютеновая, а значить, корисніша!
Смачного!