Капустяні оладки з манкою
(покроковий рецепт з фото)
Є люди, яким не можна їсти борошно або борошняні вироби, цей рецепт як раз для них.
Манка цілком здатна замінити борошно. Я покажу, як приготувати дуже смачні капустяні оладки на манки.
- Капуста молода, коб - 1/2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Манька - 3-4 Ст. Ложок
- Курине яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Кріп - За смаком
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок (для смаження)
1. Приготуємо продукти для оладок.
2. Ріжемо капусту.
3. Складаємо капусту в каструлю, вливаємо склянку молока, додаємо дрібку солі і ставимо на плиту. Вогонь маленький, млоїмо капусту до м'якості. Якщо молоко все не випарується, не страшно, навіть добре.
4. Всипаємо манку, швидко перемішуємо і накриваємо кришкою, вкутуємо рушником і залишаємо на 10-15 хвилин. Манка повинна приготуватися за цей час і увібрати зайве молоко.
5. Готово.
6. Викладаємо капусту з манкою в зручну посудину. Потім манку з капустою треба остудити.
7. Поки остигає капуста з манкою, ріжемо кріп.
8. До теплої капусті додаємо яйце, кріп, коригуємо на сіль. Перемішуємо.
9. Маса готова до смаження.
10. Ставимо сковороду на вогонь, вливаємо трохи масла, ложкою викладаємо оладки і смажимо до золотої скоринки.
11. Перевертаємо обережно і смажимо з іншого боку.
12. Капустяні оладки з манкою готові. Подавати до столу теплими зі сметаною. Приємного!