Капустяні оладки з манкою
(покроковий рецепт з фото)
Є люди, яким не можна їсти борошно або борошняні вироби, цей рецепт як раз для них.
Манка цілком здатна замінити борошно. Я покажу, як приготувати дуже смачні капустяні оладки на манки.
- Капуста молода, коб - 1/2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Манька - 3-4 Ст. Ложок
- Курине яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Кріп - За смаком
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок (для смаження)

1. Приготуємо продукти для оладок.

2. Ріжемо капусту.

3. Складаємо капусту в каструлю, вливаємо склянку молока, додаємо дрібку солі і ставимо на плиту. Вогонь маленький, млоїмо капусту до м'якості. Якщо молоко все не випарується, не страшно, навіть добре.

4. Всипаємо манку, швидко перемішуємо і накриваємо кришкою, вкутуємо рушником і залишаємо на 10-15 хвилин. Манка повинна приготуватися за цей час і увібрати зайве молоко.

5. Готово.

6. Викладаємо капусту з манкою в зручну посудину. Потім манку з капустою треба остудити.

7. Поки остигає капуста з манкою, ріжемо кріп.

8. До теплої капусті додаємо яйце, кріп, коригуємо на сіль. Перемішуємо.

9. Маса готова до смаження.

10. Ставимо сковороду на вогонь, вливаємо трохи масла, ложкою викладаємо оладки і смажимо до золотої скоринки.

11. Перевертаємо обережно і смажимо з іншого боку.

12. Капустяні оладки з манкою готові. Подавати до столу теплими зі сметаною. Приємного!