Капустяні оладки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів овочів пропоную взяти на замітку дивно простий рецепт капустяних оладок в духовці з сиром. Це відмінний варіант сніданку або корисного перекусу для всієї родини.
Хрусткі і дуже апетитні капустяні оладки в духовці в домашніх умовах - це відмінна альтернатива смаженим у великій кількості масла овочевих котлет або оладки. Завдяки сирного тіста вони виходять неймовірно смачними і їх із задоволенням їдять і дорослі, та діти.
- Капуста - 300 грам
- Сир - 50 грам
- Зелень - 1 щіпка
- Борошно - 3-5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
1. Насамперед потрібно нашаткувати тоненько капусту. Викласти її в друшляк і опустити в киплячу воду на пару хвилин, а потім швидко вийняти і дати стекти зайвої рідини. Залишити капусту остигати.
2. Тим часом можна приступити до тесту. Сир натерти на тертці і викласти в глибоку миску.
3. Вбити туди яйце і додати сметану. В рецепт приготування капустяних оладок в духовці можна також використовувати майонез. В якості спецій підійде не тільки сіль і перець, але і будь-які інші ароматні трави.
4. Подрібнити свіжу зелень і додати в тісто. Викласти остигнула капусту і поступово всипати борошно.
5. Додати розпушувач і як слід перемішати. Маса не повинна бути рідкою. Тепер можна відправити все це в холодильник хвилин на 20.
6. Деко застелити пергаментом для випічки, змастивши його трохи рослинним маслом (капустяні оладки в духовці в домашніх умовах можуть пристати до сухого пергаменту). Викласти ложкою тісто і відправити в розігріту духовку деко приблизно на 15 хвилин.
7. Оладки підрум'яняться і стануть пишними. Подавати до столу їх можна зі сметаною, часниковим або будь-яким іншим улюбленим соусом.