Боярська каша
(покроковий рецепт з фото)
Способів приготування каші з пшона безліч. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати боярську кашу. Каша виходить ніжна, розсипчаста і дуже смачна!
Боярська каша відрізняється від звичайної способом приготування. Каша нудиться в горщику, від чого виходить дуже смачна, ніжна і повітряна! У кашу можна додавати не тільки родзинки, але і курагу, чорнослив або свіжі фрукти. Спробуйте приготувати, вам обов'язково сподобається!
- Пшоно - 100 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Пшоно промийте, залийте окропом і залиште до охолодження. Ця маніпуляція допоможе прибрати можливу гіркоту, після чого промийте пшоно ще раз.
Перекладіть крупу в керамічну каструлю або горщик.
Додайте промиті родзинки, сіль і цукор за смаком.
Налийте молоко і злегка все перемішайте. Накрийте посуд кришкою і поставте в холодну духовку. Готуйте при температурі 200 градусів протягом 10 хвилин, потім зменшіть вогонь до мінімального і готуйте кашу ще 40 хвилин.
Час від часу заглядайте під кришку, якщо молоко википить, то долийте ще трохи. Після закінчення зазначеного часу дістаньте кашу з духовки.
Збийте одне яйце, можна і два, з невеликою кількістю солі.
Додайте в кашу вершкове масло, перемішайте, а потім вилийте туди збите яйце, щоб воно рівномірно розподілилося по всій поверхні горщика. Надішліть кашу в духовку ще на 15 хвилин.
Боярська каша готова.
Каша має неймовірним ароматом і дуже ніжним смаком. Смачного!