Рецепт Тірамісу без вершків фото

Тірамісу без вершків
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Сир , Маскарпоне
На швидку руку , На святковий стіл
Десерти , Тірамісу
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Варіантів приготування прекрасного десетра"Тірамісу" існує безліч, я ж хочу запропонувати рецепт"Тірамісу" без вершків, по якому ви запросто зможете приготувати ці ласощі вдома.

Опис приготування:

Саме приготування займе у вас не більше 1, 5-2 годин, а ось настоюватися десерту краще довше (в ідеалі годин 12), так смак вийде більш вишуканим, а тірамісу буде рівномірно просоченим і дуже ніжним.

  • Маскарпоне - 500 грам
  • Печиво"Савоярді" - 250 грам
  • Яйця - 6 штук (обов'язково свіжі)
  • Коньяк - 30-50 мілілітрів (по бажанню)
  • Цукор - 150 грам
  • Міцний епрессо - 200 мілілітрів
  • Какао - 1-2 Ст. Ложок
тірамісу без вершків - фото крок 1
Візьміть яйця, відокремте в жовтки від білків. Білки помістіть в глибоку велику миску і охолодіть, після чого збийте за допомогою міксера до стійких піків. Тепер можна поставити їх в холодильник і приступити до наступного кроку.
тірамісу без вершків - фото крок 2
У жовтки додайте цукор, збийте все до повного розчинення останнього. Цукрово-жовткова маса при цьому повинна помітно посветлеть і стати гущі.
тірамісу без вершків - фото крок 3
Тепер в збиту суміш жовтків і цукру поступово додайте маскарпоне, продовжуючи збивати крем на невисоких оборотах до отримання маси однорідної консистенції.
тірамісу без вершків - фото крок 4
Далі слід акуратно ввести білки. Це можна зробити за допомогою міксера на низьких оборотах, але кращий варіант - перемішати вручну за допомогою кулінарної лопатки.
тірамісу без вершків - фото крок 5
Зваріть кави (якщо у вас є натуральна кава дрібного помелу, можете просто залити його окропом). Охолодіть його до кімнатної температури і змішайте з коньяком.
Тепер підготуйте посуд, в якій будете викладати тірамісу. Можна використовувати як одну велику форму, так і разічних креманки, низькі широкі склянки або келихи для мартіні. Так у вас вийдуть акуратні і красиві порції, які можна швидко подати без зайвої суєти і додаткової підготовки.
Далі в отриману кавово-коньячну просочення швидко занурюйте печиво, кладіть його на на дно тари, утворюючи перший шар.
тірамісу без вершків - фото крок 6
Далі чергуйте шари крему і печива з просоченням. Залежно від розміру посуду, в якій ви робите тірамісу, у вас буде різна кількість шарів.
тірамісу без вершків - фото крок 7
Завершальний шар виконайте з крему, закрийте формочки з тірамісу харчовою плівкою і відправте в холодильник настоюватися на 8-10 годин. За цей час він рівномірно просочиться і застигне.
тірамісу без вершків - фото крок 8
Готовий десерт щедро посипте какао або дрібно натертим шоколадом, прикрасьте на свій смак.
Смачного!

Схожі рецепти