Тірамісу без вершків
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів приготування прекрасного десетра "тірамісу" існує безліч, я ж хочу запропонувати рецепт "тірамісу" без вершків, по якому ви запросто зможете приготувати ці ласощі вдома.
Саме приготування займе у вас не більше 1, 5-2 годин, а ось настоюватися десерту краще довше (в ідеалі годин 12), так смак вийде більш вишуканим, а тірамісу буде рівномірно просоченим і дуже ніжним.
- Маскарпоне - 500 грам
- Печиво "савоярді" - 250 грам
- Яйця - 6 штук (обов'язково свіжі)
- Коньяк - 30-50 мілілітрів (по бажанню)
- Цукор - 150 грам
- Міцний епрессо - 200 мілілітрів
- Какао - 1-2 Ст. Ложок
Візьміть яйця, відокремте в жовтки від білків. Білки помістіть в глибоку велику миску і охолодіть, після чого збийте за допомогою міксера до стійких піків. Тепер можна поставити їх в холодильник і приступити до наступного кроку.
У жовтки додайте цукор, збийте все до повного розчинення останнього. Цукрово-жовткова маса при цьому повинна помітно посветлеть і стати гущі.
Тепер в збиту суміш жовтків і цукру поступово додайте маскарпоне, продовжуючи збивати крем на невисоких оборотах до отримання маси однорідної консистенції.
Далі слід акуратно ввести білки. Це можна зробити за допомогою міксера на низьких оборотах, але кращий варіант - перемішати вручну за допомогою кулінарної лопатки.
Зваріть кави (якщо у вас є натуральна кава дрібного помелу, можете просто залити його окропом). Охолодіть його до кімнатної температури і змішайте з коньяком.
Тепер підготуйте посуд, в якій будете викладати тірамісу. Можна використовувати як одну велику форму, так і разічних креманки, низькі широкі склянки або келихи для мартіні. Так у вас вийдуть акуратні і красиві порції, які можна швидко подати без зайвої суєти і додаткової підготовки.
Далі в отриману кавово-коньячну просочення швидко занурюйте печиво, кладіть його на на дно тари, утворюючи перший шар.
Тепер підготуйте посуд, в якій будете викладати тірамісу. Можна використовувати як одну велику форму, так і разічних креманки, низькі широкі склянки або келихи для мартіні. Так у вас вийдуть акуратні і красиві порції, які можна швидко подати без зайвої суєти і додаткової підготовки.
Далі в отриману кавово-коньячну просочення швидко занурюйте печиво, кладіть його на на дно тари, утворюючи перший шар.
Далі чергуйте шари крему і печива з просоченням. Залежно від розміру посуду, в якій ви робите тірамісу, у вас буде різна кількість шарів.
Завершальний шар виконайте з крему, закрийте формочки з тірамісу харчовою плівкою і відправте в холодильник настоюватися на 8-10 годин. За цей час він рівномірно просочиться і застигне.
Готовий десерт щедро посипте какао або дрібно натертим шоколадом, прикрасьте на свій смак.
Смачного!
Смачного!