Карбонара без вершків
(покроковий рецепт з фото)
Карбонара - це страва традиційної італійської кухні, яке можна знайти практично в кожному ресторанчику або тратторії цієї країни. Готується по-різному, мій рецепт без вершків.
Якщо ви любитель італійської кухні і колекціонуєте її рецепти, то це ваш випадок. Приготуйте традиційну пасту карбонара без вершків. Таку пасту мені довелося пробувати в італійській глибинці, в Умбрії, в містечку Ассізі, в ресторанчику на головній міській площі. Виходить дуже автентично. Дивіться покроковий рецепт і насолоджуйтеся простий і смачною італійською кухнею.
- Спагеті - 200 грам (з розрахунку 100 грам на одну порцію)
- Бекон - 150 грам (сирокопчений)
- Яйця - 3 штуки(2 цілих яйця і 1 жовток)
- Пармезан - 50 грам
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
На сковороду влийте 2 столові ложки оливкової олії, роздавите плоскою стороною ножа 2 зубчики часнику, покладіть в масло. Часник перед подачею слід видалити.
Паралельно поставте каструлю з водою для відварювання спагетті в підсоленій воді. Відварюйте до стану "аль-денте", дотримуйтесь час варіння, вказане на упаковці.
Поріжте бекон на шматочки, відправте його на сковороду, обсмажте до легкого золотистого кольору.
Для приготування соусу візьміть два цілих яйця, додайте до них ще один жовток.
Всипте до яєць 2/3 натертого на дрібній тертці пармезану, поперчіть, змішайте.
Відварені спагетті додайте на сковороду до бекону, прогрейте.
Зніміть сковороду з вогню, влийте сирно-яєчний соус, розмішайте.
Подавайте пасту до столу гарячою, посипавши залишками тертого на дрібній тертці пармезану. Дуже органічно поєднується з цією стравою келих червоного сухого вина.