Рецепт Печиво через м'ясорубку з майонезом фото

Печиво через м'ясорубку з майонезом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це дуже смачне пісочне печиво, яке хоч раз в житті, але їв кожен. Таке печиво пекла ще моя бабуся. І сьогодні я розповім вам, як приготувати печиво через м'ясорубку з майонезом.

Опис приготування:

У пору мого дитинства таке печиво пекла моя улюблена бабуся. Мої дітки вже виросли, але частенько просять спекти їм саме таке печиво. Рецепт приготування печива через м'ясорубку з майонезом досить простий. До процесу можна залучити дітей, їм буде цікаво, знаю з досвіду Розповідаю, як приготувати печиво через м'ясорубку з майонезом.


  • Майонез - 200 грам
  • Маргарин - 200 грам (або масло)
  • Цукор - 200 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 4 склянки
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
1
Маргарин перетираємо з борошном до стану крихти.
2
Додаємо яйця, майонез, ванільний і звичайний цукор, розпушувач.
3
Замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Можна поставити тісто хвилин на 20-30 в холодильник, а можна працювати з ним відразу.
4
Раніше до кожної м'ясорубці додавався набір решіток з прорізами різної конфігурації. Вибираємо насадку, в якій одна невелика вертикальна проріз з зубчиками. Прибираємо з м'ясорубки ніж, вставляємо потрібну насадку.
5
Відразу підготуємо деко, застелити його папером для випічки.
6
Прокручуємо тісто через м'ясорубку, відрізаємо невеликі смужки тесту, які будуть з неї виходити.
7
Викладаємо майбутні печенюшки на деко. Можна робити печиво просто смужками, можна закрутити їх в колечко або зигзагом.
8
Випікаємо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20, до рум'яного кольору.
9
Готове печиво можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти