Рецепт Печиво хризантема через м'ясорубку фото

Печиво хризантема через м'ясорубку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Святковий обід
Випічка, Печиво

А ви пам'ятаєте, як в дитинстві бабуся готувала для вас це чудове печиво? Давайте сьогодні приготуємо ці ласощі самостійно і порадуємо хрустким і ароматним частуванням наших близьких!

Рецепт приготування печива хризантема через м'ясорубку мені дістався, як ви вже зрозуміли, від моєї бабусі, яка завжди намагалася порадувати мене різними смаколиками. Ну а ці ласощі було і залишається одним з найулюбленіших, і справа тут навіть не в його приголомшливій смаку, а в самому процесі приготування. Вже дуже мені подобається спостерігати, як ці кумедні черв'ячки виходять з м'ясорубки, відразу згадується дитинство і бабуся на кухні. Зараз, коли я виросла, я досить часто готую це дуже смачне печиво для своєї дитини, адже зробити його дуже просто, а скільки радості воно приносить. Ви теж спробуйте приготувати ці ласощі, а я з задоволенням поділюся з вами секретом, як зробити печиво хризантема через м'ясорубку. Приступимо!

  • Борошно - 4 склянки
  • Маргарин - 250 грам
  • Майонез - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Оцет - За смаком (для гасіння соди)
печиво хризантема через м'ясорубку - фото крок 1
Для початку викладаємо маргарин в глибоку миску і гарненько його розминаємо.
печиво хризантема через м'ясорубку - фото крок 2
Тепер розбиваємо яйце, додаємо майонез, а так само соду, гашене оцтом. Потім всипаємо цукор і перемішуємо все до однорідної консистенції.
печиво хризантема через м'ясорубку - фото крок 3
Далі починаємо поступово додавати борошно. Кількість борошна в рецепті я написала приблизне, так як тут, насамперед, треба дивитися на консистенцію тіста, може знадобитися трохи більше або менше борошна. Тісто має бути досить густим, схожим на пластилін, але трохи більш м'яким.
печиво хризантема через м'ясорубку - фото крок 4
Поділяємо його на кілька частин, щоб з ним було зручніше працювати. Встановлюємо м'ясорубку, деко встеляли пергаментом і починаємо пропускати перший шматочок тесту через м'ясорубку.
печиво хризантема через м'ясорубку - фото крок 5
Кожні 3-4 сантиметра черв'ячків з тіста ми акуратно відокремлюємо ножем і укладаємо на деко.
печиво хризантема через м'ясорубку - фото крок 6
Коли тісто закінчиться, ми відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо печиво протягом 15-20 хвилин.
печиво хризантема через м'ясорубку - фото крок 7
Готове печиво можна посипати цукровою пудрою, а можна їсти прямо так. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти