Армійська каша
(покроковий рецепт з фото)
Армійська каша відома багатьом ще з часів походів і приготування їжі на вогнищі. В армії і на війні в усі часи готували таку кашу з тушонкою, оскільки вона поживна і смачна.
Армійська каша - це блюдо з тушонкою, яке можна готувати на основі будь-якої крупи. Я вибрала перлову, але як альтернатива може бути пшеничне, ячна і т.П. Тушонку можна теж брати будь-яку, додавши до неї томатну пасту і часник і обсмажити на сковороді (перед відправкою в каструлю з крупою).
- Перлова крупа - 150 грам
- Свинина або яловичина - 250 грам (тушкована)
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Томатна паста - За смаком
1. Перлову кашу вживали ще наші предки багато століть назад, вони цінували її за поживні і корисні властивості. Сьогодні армійська каша асоціюється саме з перловкою і тушонкою.
2. Перед відправкою перлової крупи в окріп, обсмажте її трохи на сковороді без додавання масла: це дозволить крупі бути розсипчастою і не склеюватися після приготування. Після цього її можна відправляти варитися.
3. Варимо кашу на слабкому вогні. Тим часом візьмемося за "начинку" .
4. Тушонку відправляємо на сковороду, додаємо до неї видавлений часник і томатну пасту. roza_ker, постійно помішуючи, і коли випарується зайва рідина, відправляємо начинку в жаровню, де вариться каша.
5. Варимо до готовності перлової крупи. При необхідності можна поставити нашу кашу в духовку йди на водяну баню. Я вибрала жаровню з товстим дном.
6. Ось така у нас вийшла армійська каша, дуже ситна і смачна.