Скумбрія на решітці в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Запекти на мангалі можна будь-яку рибку, вона вийде соковитою і дуже ніжною. Пропоную відмінний варіант - рецепт приготування скумбрії на решітці в фользі, апетитною рибки з хрусткою скоринкою.
Це досить класичний рецепт скумбрії на решітці в фользі, який можна використовувати для пікніка на швидку руку. При бажанні його можна доповнити різноманітними спеціями для риби, ароматними травами і пікантними маринадами.
- Скумбрія - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Насамперед необхідно зайнятися чисткою риби. Її необхідно позбавити від нутрощів, луски і при бажанні зрізати плавники і голову. Також можна відразу видалити кістки і готувати на мангалі чисте філе.
2. Щоб рибка краще просочилася спеціями потрібно зробити невеликі надрізи до кістки. Залежно від розміру скумбрії, їх може бути від 3-4 до 8. Ці кишеньки також можна використовувати для овочів, вклавши туди скибочки помідора, солодкого перцю або картоплі, наприклад.
3. Лимон - невід'ємний інгредієнт для риби. Не може обійтися без нього і рецепт приготування скумбрії на решітці в фользі. Лимон необхідно ретельно вимити і нарізати тонкими часточками, видаливши кісточки.
4. Рибку потрібно як слід посолити і поперчити за смаком, а в отвори вставити по 1 часточки лимона. Побризкати невеликою кількістю рослинного масла. Фольгу ретельно загорнути, щоб в процесі не витікав сік. Надіслати на решітку мангала (скумбрія на решітці в фользі в домашніх умовах може також бути приготовлена і на решітці в духовці) з 25-40 хвилин, в залежності від жару і розміру рибки.
5. Коли скумбрія готова, фольгу акуратно розгорнути і подавати рибку до столу. При бажанні можна зняти шкіру і відокремити філе від кісток - вийде відмінний варіант для подачі з гарніром або овочами.