Рецепт Скумбрія на решітці в фользі фото

Скумбрія на решітці в фользі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На природу
Гарячі страви, Страви у фользі, Страви цілком

Запекти на мангалі можна будь-яку рибку, вона вийде соковитою і дуже ніжною. Пропоную відмінний варіант - рецепт приготування скумбрії на решітці в фользі, апетитною рибки з хрусткою скоринкою.

Це досить класичний рецепт скумбрії на решітці в фользі, який можна використовувати для пікніка на швидку руку. При бажанні його можна доповнити різноманітними спеціями для риби, ароматними травами і пікантними маринадами.

  • Скумбрія - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
скумбрія на решітці в фользі - фото крок 1
1. Насамперед необхідно зайнятися чисткою риби. Її необхідно позбавити від нутрощів, луски і при бажанні зрізати плавники і голову. Також можна відразу видалити кістки і готувати на мангалі чисте філе.
скумбрія на решітці в фользі - фото крок 2
2. Щоб рибка краще просочилася спеціями потрібно зробити невеликі надрізи до кістки. Залежно від розміру скумбрії, їх може бути від 3-4 до 8. Ці кишеньки також можна використовувати для овочів, вклавши туди скибочки помідора, солодкого перцю або картоплі, наприклад.
скумбрія на решітці в фользі - фото крок 3
3. Лимон - невід'ємний інгредієнт для риби. Не може обійтися без нього і рецепт приготування скумбрії на решітці в фользі. Лимон необхідно ретельно вимити і нарізати тонкими часточками, видаливши кісточки.
скумбрія на решітці в фользі - фото крок 4
4. Рибку потрібно як слід посолити і поперчити за смаком, а в отвори вставити по 1 часточки лимона. Побризкати невеликою кількістю рослинного масла. Фольгу ретельно загорнути, щоб в процесі не витікав сік. Надіслати на решітку мангала (скумбрія на решітці в фользі в домашніх умовах може також бути приготовлена ​​і на решітці в духовці) з 25-40 хвилин, в залежності від жару і розміру рибки.
скумбрія на решітці в фользі - фото крок 5
5. Коли скумбрія готова, фольгу акуратно розгорнути і подавати рибку до столу. При бажанні можна зняти шкіру і відокремити філе від кісток - вийде відмінний варіант для подачі з гарніром або овочами.

Схожі рецепти