Рецепт Скумбрія на решітці на вугіллі фото

Скумбрія на решітці на вугіллі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Фрукти, Зелень, Лимон, Базилік, Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На природу, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

Коли починається теплий сезон з відпочинком на природі, обов'язково спробуйте, як приготувати скумбрію на решітці на вугіллі. Мені здається, що це навіть смачніше шашлику Ніжна, смачна рибка - супер!

Скумбрію краще взяти свіжу, хоча заморожену теж можна, головне, щоб її заморожували не більше одного разу. Звичайно ж, можна додати спецій на свій смак, але такий маринад вважається класичним. Подавайте запечену скумбрію зі свіжими овочами на листках салату.

  • Скумбрія - 2-3 штук
  • Сіль, перець - За смаком
  • Лимон - 3-4 штук
  • Корінь імбиру - 1-1, 5 Ст. Ложки
  • Базилік - 1-2 чайних ложок
  • Італійські трави - 2 чайних ложки
  • Часник - 4 зубчики
1
Добре промийте рибу, очищену від нутрощів, під проточною водою. Видаліть плавники. Протріть паперовими рушниками всередині і зовні.
2
Зробіть на боках скумбрії діагональні надрізи. Натріть її всередині і зовні сіллю і чорним перцем. Рясно полийте лимонний соком.
3
Змішайте в мисці трохи рослинного масла, видавлений часник, натертий імбир і італійські трави.
4
Приготовленим маринадом натріть кожну рибу з усіх боків. Загорніть тушки в харчову плівку і залиште в холодильнику мінімум на годину, а краще - на ніч.
5
Коли вугілля на мангалі будуть готові, змастіть грати рослинним маслом, щоб не прилипала риба. Викладіть скумбрію на решітку і смажте з кожного боку близько 7 хвилин.
6
Готова рибка повинна бути золотистого кольору. В кінці приготування змастіть її залишками маринаду.

Схожі рецепти