Рецепт Скумбрія на багатті на решітці фото

Скумбрія на багатті на решітці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Страви цілком

Якщо традиційний шашлик в якості основної страви на пікніку злегка приївся, пропоную урізноманітнити меню і запекти ароматну, апетитну і соковиту рибку. Смачно і корисно, так що готуємо!

Це дуже простий варіант, як приготувати скумбрію на багатті на решітці. Часниковий маринад з лимоном ідеально підкреслює смак риби. При бажанні ви можете використовувати найрізноманітніші спеції і сушені трави, які вам до смаку. Маринувати рибку краще не менш 3 годин, але найкраще підготувати її заздалегідь і залишити на ніч.

  • Скумбрія - 3 штуки
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 За смаком
  • Спеції - 1 За смаком
скумбрія на багатті на решітці - фото крок 1
1. Насамперед потрібно підготувати рибу. Вимийте її, обсушити, видаліть голову.
скумбрія на багатті на решітці - фото крок 2
2. Уздовж спинки зробіть надріз, акуратно розгорніть рибку. За бажанням видаліть у неї кісточки і хребет.
скумбрія на багатті на решітці - фото крок 3
3. Що стосується маринаду, то тут все досить просто. Очистіть і подрібніть часник. У невелику мисочку відправте рослинне масло, сіль, часник (по бажанню) і улюблені спеції.
скумбрія на багатті на решітці - фото крок 4
4. Частина маринаду розподіліть всередині рибки.
скумбрія на багатті на решітці - фото крок 5
5. Невеликою кількістю змастіть рибу зовні. Залиште скумбрію маринуватися.
скумбрія на багатті на решітці - фото крок 6
6. А після залишиться тільки підготувати багаття, змастити трохи грати маслом, викласти рибку і смажити до рум'яної скоринки. Процес не займе багато часу, скумбрія буде готова вже через 8-12 хвилин. Важливо не перетримати її, інакше вона буде сухою.

Схожі рецепти