Скумбрія на багатті на решітці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо традиційний шашлик в якості основної страви на пікніку злегка приївся, пропоную урізноманітнити меню і запекти ароматну, апетитну і соковиту рибку. Смачно і корисно, так що готуємо!
Це дуже простий варіант, як приготувати скумбрію на багатті на решітці. Часниковий маринад з лимоном ідеально підкреслює смак риби. При бажанні ви можете використовувати найрізноманітніші спеції і сушені трави, які вам до смаку. Маринувати рибку краще не менш 3 годин, але найкраще підготувати її заздалегідь і залишити на ніч.
- Скумбрія - 3 штуки
- Голівка часнику - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 За смаком
- Спеції - 1 За смаком
1. Насамперед потрібно підготувати рибу. Вимийте її, обсушити, видаліть голову.
2. Уздовж спинки зробіть надріз, акуратно розгорніть рибку. За бажанням видаліть у неї кісточки і хребет.
3. Що стосується маринаду, то тут все досить просто. Очистіть і подрібніть часник. У невелику мисочку відправте рослинне масло, сіль, часник (по бажанню) і улюблені спеції.
4. Частина маринаду розподіліть всередині рибки.
5. Невеликою кількістю змастіть рибу зовні. Залиште скумбрію маринуватися.
6. А після залишиться тільки підготувати багаття, змастити трохи грати маслом, викласти рибку і смажити до рум'яної скоринки. Процес не займе багато часу, скумбрія буде готова вже через 8-12 хвилин. Важливо не перетримати її, інакше вона буде сухою.