Свинина на решітці на вугіллі
(покроковий рецепт з фото)
Свинина на решітці на вугіллі - соковите, з ароматом димку м'ясо, яке люблять їсти і готувати в усьому світі. Найважливіше в приготуванні м'яса на відкритому вогні - це хороший пряний маринад і жаркі вугілля.
Свинина відмінне м'ясо для смаження на вугіллі, прошарку жиру не дозволяють м'ясу стати сухим і жорстким. Так само важливо правильно приготувати маринад, що б смаки спецій і добавок добре гармоніювали між собою. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати свинину на решітці на вугіллі. Так як в рецепті використовується свиняча корейка на кісточці, шматок м'яса вийде досить товстим, потрібно буде його маринувати як мінімум 8 годин. Для маринаду використовується суміш чотирьох видів оцту і свіжий імбир, соєвий соус і часник, загалом, вийде цікавий маринад з азіатськими нотками.
- Свиняча корейка на кістці - 500 грам
- Часник - 3 зубчики
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Імбир свіжий натертий - 1 Ст. Ложка
- Червоний винний ускус - 1 Ст. Ложка
- Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
- Білий перець мелений - 1/2 чайних ложки
- Соус табаско - 1/2 чайних ложки
М'ясо промийте та висушіть паперовим рушником. Складіть м'ясо в вакуумний пакет.
Часник і імбир почистіть і натріть на дрібній тертці. Додайте до них всі інші інгредієнти і добре перемішайте.
Залийте соус в пакет до м'яса і добре струсіть, щоб маринад повністю покрив шматки.
Покладіть м'ясо в холодильник на 8 годин, а краще - на ніч.
Коли м'ясо промаринуется, розпаліть мангал, викладіть м'ясо на решітку і почніть смажити.
Маринад, який залишився, не виливайте. Після того, як м'ясо підрум'яниться з одного боку, переверніть його і змастити маринадом.
Таким чином обсмажуйте м'ясо протягом півгодини, постійно перевертаючи і змащуючи маринадом.