Абрикосове варення з кісточками
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, абрикосове варення з кісточками - для ледачих? Зовсім немає, повозитися з ним доведеться навіть більше, ніж зі звичайним варенням без кісточок, зате результат вас обов'язково порадує! Спробуйте!
В цьому році у мене величезний урожай абрикосів, тому я вже встигла наробити з них і варення, і kompotov, і джемів. І ось, я вирішила поекспериментувати і приготувати абрикосове варення з кісточками. Перше, що хочу відзначити: за смаком абрикосове варення з кісточками відрізняється від звичайного. Абрикосові кісточки надають варення легкий мигдальний присмак. Виходить дуже смачно і незвично. Раджу обов'язково заготовити хоча б одну баночку такого варення на зиму. А рецепт, як приготувати абрикосове варення з кісточками, читайте далі.
- Абрикос - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Абрикоси переберіть і промийте.
Розділіть кожну АБРИКОСКО навпіл, вийміть кісточку. Кісточки не викидайте, а складайте в окрему мисочку.
Абрикоси засипте цукром і залишіть на 1-2 годину, щоб вони пустили сік. Потім поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Після того, як зверху з'явиться пінка, проваріть ще буквально 1-2 хвилини і знімайте з вогню. Залиште варення на 6-8 годин і знову проваріть кілька хвилин.
Зазвичай я починаю варити абрикосове варення з кісточками вранці, потім проварюю ввечері, і в останній раз - наступного ранку.
Кісточки акуратно розколіть або розбийте кухонним молоточком. Вийміть ядра, дуже добре, якщо ядра залишаться цілими, але навіть якщо так не вийшло, нічого страшного, на смак це не вплине. З кожного ядра зніміть шкірку.
Втретє поставте варення на вогонь, додайте в нього ядра і перемішайте. Варіть на повільному вогні 5-7 хвилин.
Розлийте варення по чистим стерильним банкам і закатати металевими кришками. Абрикосове варення з кісточками готове. Обов'язково залиште трохи варення, щоб спробувати вже зараз, впевнена, воно вам сподобається! Приємного чаювання!