Чіпси з лаваша в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Найшвидший і простий варіант створення чіпсів - чіпси з лаваша, особливо якщо у вас в наявності є мікрохвильовка. Не забудьте про пряні спеції і сіль, щоб надати закусці смак і яскравий аромат.
Якщо дуже хочеться приготувати якусь хрустку закуску для перегляду фільму або серіалу, а під рукою немає практично нічого - створіть чіпси з лаваша. За смаком вони нітрохи не поступляться картопляних чіпсів з магазину, але вийдуть куди корисніше їх! Вам знадобляться всього лише 1-2 хвилини!
- Лаваш тонкий - 1-2 штук (список)
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Паприка мелена солодка - 0, 5 чайних ложки
- Сушений часник мелений - 2 щіпки
- Сіль - 4 щіпки
Підготуйте зазначені продукти.
Ножицями наріжте листи лаваша трикутниками або розріжте на квадрати невеликого розміру, як вам буде завгодно.
В піалі з'єднайте рослинна олія, сіль, мелену паприку і мелений сушений часник. Акуратно перемішайте. Кулінарної пензликом злегка змастіть нарізку лаваша зверху. Але тільки злегка, щоб тісто не увібрало в себе масло. Розкладіть трикутники на піддоні і помістіть в мікрохвильовку буквально на 1 хвилину.
Якщо у вашої мікрохвильовки потужність висока, то зупиніть приготування через 30 секунд і перевірте, потім дожарьте чіпси. Шматочки лаваша стануть рум'яними, краю нарізки піднімуться верх.
Викладіть хрусткі і щільні чіпси з лаваша на тарілку і подайте до столу - особливо вони смачні з яким-небудь соусом, dipom тощо..