Рецепт Солонина з свинини фото

Солонина з свинини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Сіль
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, На сніданок

Якщо м'ясні делікатеси на прилавках магазина не викликають довіри, тоді саме час дізнатися, як зробити солонину зі свинини самостійно. Таке м'ясо можна без страху є і дорослим, і навіть діткам.

Рецепт приготування солонини зі свинини добре тим, що таке м'ясо можна використовувати не тільки для ранкових бутербродів, але в якості інгредієнта для салату, а також подавати його з гарніром. Головне - це витримати час, необхідне для того, щоб свинина просолилася, при цьому залишаючись соковитою.

  • Свинина - 1.5-2 кілограма
  • Сіль - 7-8 Ст. Ложок
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Суміш перців - 3 чайних ложки (чорний, червоний і запашний)
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Спеції для м'яса - 1 Чайна ложка
солонина з свинини - фото крок 1
1. Свинину краще брати не дуже жирну, ідеальний варіант - це відбивна. Якщо використовується м'якоть, тоді її потрібно зв'язати товстою ниткою, щоб надати м'ясу форму. Свинину як слід вимити і просушити паперовим рушником. Великий шматочок краще розрізати навпіл, щоб м'ясо краще Просолов.
солонина з свинини - фото крок 2
2. Головна складова - це, звичайно ж, сіль. Її необхідно з'єднати з цукром і добре перемішати. Як зробити солонину зі свинини більш темного і насиченого кольору? Цукор можна взяти коричневий, замість білого.
солонина з свинини - фото крок 3
3. По суті далі - поле для фантазії. Додавати в суміш спецій можна все, що завгодно. Даний варіант - це лише один з можливих. Всі спеції потрібно з'єднати і як слід перемішати.
солонина з свинини - фото крок 4
4. На паперовий рушник або пергамент викласти частину спецій, а зверху - м'ясо. Час, що залишився спеції підсипати в міру необхідності.
солонина з свинини - фото крок 5
5. Ретельно втирати спеції з усіх боків в м'ясо, як би вдавлюючи їх.
солонина з свинини - фото крок 6
6. Свинину викласти в тарілку з високими бортами і відправити в холодильник. Потрібно враховувати, що за добу з м'яса буде виділятися досить багато рідини.
солонина з свинини - фото крок 7
7. Через добу паперовою серветкою або ножем прибрати спеції з м'яса. Таким чином свинини не пересолити, а буде в міру пряна.
солонина з свинини - фото крок 8
8. Тепер м'ясо можна загорнути в паперовий рушник і відправити в прохолодне місце. Краще викласти його на решітку, щоб був доступ повітря з усіх боків. Важливо стежити за тим, щоб серветка не була надто мокрою і періодично її міняти.
Солонина з свинини в домашніх умовах буде готова через 9-11 днів, в залежності від розміру шматочка м'яса і умов, в яких воно зберігається.

Схожі рецепти