Рецепт Солонина з свинини фото

Солонина з свинини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Сіль
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , На сніданок
Кількість порцій: 2
Час приготування: 7 дн. 22 г. 0 хв.

Якщо м'ясні делікатеси на прилавках магазина не викликають довіри, тоді саме час дізнатися, як зробити солонину зі свинини самостійно. Таке м'ясо можна без страху є і дорослим, і навіть діткам.

Опис приготування:

Рецепт приготування солонини зі свинини добре тим, що таке м'ясо можна використовувати не тільки для ранкових бутербродів, але в якості інгредієнта для салату, а також подавати його з гарніром. Головне - це витримати час, необхідне для того, щоб свинина просолилася, при цьому залишаючись соковитою.

  • Свинина - 1.5-2 кілограма
  • Сіль - 7-8 Ст. Ложок
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Суміш перців - 3 чайних ложки (чорний, червоний і запашний)
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Спеції для м'яса - 1 Чайна ложка
солонина з свинини - фото крок 1
1. Свинину краще брати не дуже жирну, ідеальний варіант - це відбивна. Якщо використовується м'якоть, тоді її потрібно зв'язати товстою ниткою, щоб надати м'ясу форму. Свинину як слід вимити і просушити паперовим рушником. Великий шматочок краще розрізати навпіл, щоб м'ясо краще Просолов.
солонина з свинини - фото крок 2
2. Головна складова - це, звичайно ж, сіль. Її необхідно з'єднати з цукром і добре перемішати. Як зробити солонину зі свинини більш темного і насиченого кольору? Цукор можна взяти коричневий, замість білого.
солонина з свинини - фото крок 3
3. По суті далі - поле для фантазії. Додавати в суміш спецій можна все, що завгодно. Даний варіант - це лише один з можливих. Всі спеції потрібно з'єднати і як слід перемішати.
солонина з свинини - фото крок 4
4. На паперовий рушник або пергамент викласти частину спецій, а зверху - м'ясо. Час, що залишився спеції підсипати в міру необхідності.
солонина з свинини - фото крок 5
5. Ретельно втирати спеції з усіх боків в м'ясо, як би вдавлюючи їх.
солонина з свинини - фото крок 6
6. Свинину викласти в тарілку з високими бортами і відправити в холодильник. Потрібно враховувати, що за добу з м'яса буде виділятися досить багато рідини.
солонина з свинини - фото крок 7
7. Через добу паперовою серветкою або ножем прибрати спеції з м'яса. Таким чином свинини не пересолити, а буде в міру пряна.
солонина з свинини - фото крок 8
8. Тепер м'ясо можна загорнути в паперовий рушник і відправити в прохолодне місце. Краще викласти його на решітку, щоб був доступ повітря з усіх боків. Важливо стежити за тим, щоб серветка не була надто мокрою і періодично її міняти.
Солонина з свинини в домашніх умовах буде готова через 9-11 днів, в залежності від розміру шматочка м'яса і умов, в яких воно зберігається.

Схожі рецепти