Солонина з свинини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо м'ясні делікатеси на прилавках магазина не викликають довіри, тоді саме час дізнатися, як зробити солонину зі свинини самостійно. Таке м'ясо можна без страху є і дорослим, і навіть діткам.
Рецепт приготування солонини зі свинини добре тим, що таке м'ясо можна використовувати не тільки для ранкових бутербродів, але в якості інгредієнта для салату, а також подавати його з гарніром. Головне - це витримати час, необхідне для того, щоб свинина просолилася, при цьому залишаючись соковитою.
- Свинина - 1.5-2 кілограма
- Сіль - 7-8 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Суміш перців - 3 чайних ложки (чорний, червоний і запашний)
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Спеції для м'яса - 1 Чайна ложка
1. Свинину краще брати не дуже жирну, ідеальний варіант - це відбивна. Якщо використовується м'якоть, тоді її потрібно зв'язати товстою ниткою, щоб надати м'ясу форму. Свинину як слід вимити і просушити паперовим рушником. Великий шматочок краще розрізати навпіл, щоб м'ясо краще Просолов.
2. Головна складова - це, звичайно ж, сіль. Її необхідно з'єднати з цукром і добре перемішати. Як зробити солонину зі свинини більш темного і насиченого кольору? Цукор можна взяти коричневий, замість білого.
3. По суті далі - поле для фантазії. Додавати в суміш спецій можна все, що завгодно. Даний варіант - це лише один з можливих. Всі спеції потрібно з'єднати і як слід перемішати.
4. На паперовий рушник або пергамент викласти частину спецій, а зверху - м'ясо. Час, що залишився спеції підсипати в міру необхідності.
5. Ретельно втирати спеції з усіх боків в м'ясо, як би вдавлюючи їх.
6. Свинину викласти в тарілку з високими бортами і відправити в холодильник. Потрібно враховувати, що за добу з м'яса буде виділятися досить багато рідини.
7. Через добу паперовою серветкою або ножем прибрати спеції з м'яса. Таким чином свинини не пересолити, а буде в міру пряна.
8. Тепер м'ясо можна загорнути в паперовий рушник і відправити в прохолодне місце. Краще викласти його на решітку, щоб був доступ повітря з усіх боків. Важливо стежити за тим, щоб серветка не була надто мокрою і періодично її міняти.
Солонина з свинини в домашніх умовах буде готова через 9-11 днів, в залежності від розміру шматочка м'яса і умов, в яких воно зберігається.
Солонина з свинини в домашніх умовах буде готова через 9-11 днів, в залежності від розміру шматочка м'яса і умов, в яких воно зберігається.