Солонина з свинини в розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Смачна закуска до борщу чи альтернатива канапе, а може просто домашній делікатес - солонина зі свинини в домашніх умовах. Готувати її максимально просто і швидко.
Більшість вважає, що солонина зі свинини в домашніх умовах - це кращі ласощі, яким побалувати себе можна в будь-який час року. Зберігається таке сало в холодильнику або погребі і вже готове після засолювання на 7-8 день. З шматочком чорного хліба і разом з борщем - це щось незрівнянне ні з чим!
- Свинячий шпондер - 3 кілограма
- Сіль - 200 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Лавровий лист - 10 штук
- Перець горошком чорний - За смаком
1. Отримати готовий продукт дуже просто. Таке сало я часто роблю про запас на зиму. Краще віддати перевагу молодий свинині, щоб вийшла соковита і ніжна солонина.
2. Для цього підійде ідеально шпондер або сало з прошарками м'яса. Промийте м'ясо і промокніть паперовими рушниками або дайте трохи обсохнути. Натираємо сіллю і відправляємо до м'яса часник. Його краще дрібно нарізати. Все це добре робити в емальованій посудині.
3. Між шарами розкласти перець і лавровий лист. Тепер накрити тарілкою і поставити вантаж. Заготівлю поставте в холодне місце на 3 дня. У міру просолкі почне виділятися сік з м'яса. Його потрібно обов'язково зливати, і на 4 добу слід змити сіль. Промиту солонину потрібно відправити в банки і закрити капроновою кришкою. Тепер можна опускати банки в льох або ставити в холодильник.
4. Виходить сало смачним, соковитим і ароматним. Якщо його тоненько нарізати, то можна зробити канапе або просто вживати в прикус з борщем або як самостійний делікатес.