Рецепт Грудинка в розсолі фото

Грудинка в розсолі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Часник , Розсіл
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Солоне
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати грудинку в розсолі. Зробити це дуже просто, а результат точно буде чудовий. Так що беріть рецепт на озброєння і готуйте м'ясо!

Опис приготування:

Грудинка прекрасно підійде і в якості закуски, і як приємне доповнення до вечері. До того ж зробити її не складе ніяких труднощів. Ось тільки доведеться запастися терпінням, так як м'ясо доходить до готовності пару днів. Але можу сказати точно, очікування того варте!

  • Свиная грудинка - 1-1, 5 кілограма
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 5-6 Ст. Ложок
  • Перець - За смаком (горошок)
  • Лавровий лист - 3-4 штук
  • Часник - 1 штука (головка)
1
Подготовьте грудинку. Виріжте кісточку і за бажанням обріжте шкурку. Добре промийте.
2
Приготуйте розсіл. Воду налийте в каструлю і закиньте туди сіль, перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
3
Поки розсіл остигає, очистіть головку часнику, пропустіть його через прес і добре натріть їм грудинку.
4
Остившім розсолом залийте м'ясо і залиште його на добу в теплому темному місці.
5
Після закінчення доби приберіть м'ясо в розсолі в холодильник на 2 дня.
6
Через два дні дістаньте його, обсушити за допомогою рушники і загорніть в харчову плівку.
7
Зберігайте в морозилці.

Схожі рецепти