Рецепт Грудинка гарячого копчення в коптильні фото

Грудинка гарячого копчення в коптильні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі рецепт того, як просто і смачно закоптити грудинку. Вам буде потрібно шматочок соковитого м'яса, коптильня і гарний настрій. Приступаємо!

Опис приготування:

Якщо хочете знати, як коптити грудинку - ви потрапили за адресою. Технологія зовсім не складна - спочатку приготуйте маринад. Воду в каструлі доведіть до кипіння, додайте спеції і проваріть пару хвилин, потім остудіть і додайте сіль і цукор. Залийте м'ясо маринадом, поставте під гніт і приберіть в холодильник на три доби. Потім промийте і залиште в холодильнику ще на добу. У коптильню насипте тріску, підвісьте грудинку і коптити протягом години. Потім охолодіть і подавайте на стіл. Смачного!

  • Грудинка - 1 кілограм
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний горошком - 0, 5 Ст. Ложки
  • Коріандр мелений - 0, 5 Ст. Ложки
  • Перець чилі, пластівці - 0, 5 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
грудинка гарячого копчення в коптильні - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
грудинка гарячого копчення в коптильні - фото крок 2
Приготуйте маринад - воду в каструлі доведіть до кипіння, додайте спеції і проваріть пару хвилин, потім остудіть і додайте сіль і цукор. Залийте м'ясо маринадом, поставте під гніт і приберіть в холодильник на три доби.
грудинка гарячого копчення в коптильні - фото крок 3
По закінченню часу маринування вийміть грудинку з розсолу, промийте, обсушити серветками і залиште в холодильнику на добу нічим не накриваючи.
грудинка гарячого копчення в коптильні - фото крок 4
Насипте в коптильню тріску і підвісьте грудинку на шпагаті. Коптити протягом години при температурі близько 70 градусів. Потім охолодіть і подавайте на стіл.

Схожі рецепти