Рецепт М'ясо гарячого копчення в коптильні фото

М'ясо гарячого копчення в коптильні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Часник
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Копчене м'ясо - це дуже смачна страва. Якщо у вас є можливість вибратися на природу і приготувати його - обов'язково скористайтеся шансом. Ну а як коптити м'ясо - ми зараз розповімо.

Опис приготування:

Закоптити м'ясо в коптильні дуже просто. Спочатку промийте м'ясо, натріть його сіллю і додайте часник і лавровий лист. Залиште маринуватися під гнітом в холодильнику протягом доби. Підготуйте коптильню - застеліть дно фольгою для жиру, насипте тирсу (підійдуть вільхові) і встановіть решітку. Покладіть на решітку м'ясо, закрийте кришку і коптити протягом 50 хвилин. Приблизно в середині процесу один раз відкрийте кришку і випустіть дим. Готове м'ясо вийміть з коптильні, наріжте і подайте на стіл. Смачного!

  • Свинина - 1, 5 кілограма
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Лавровий лист, сіль - За смаком
м'ясо гарячого копчення в коптильні - фото крок 1
Для копчення ідеально підійде хороший шматочок свинини зі шкіркою і жирком. Промийте м'ясо, натріть його сіллю і зробіть невеликі надрізи. У надрізи вставте тонкі пластинки часнику, по поверхні розкладіть лаврові листочки. Накрийте миску з м'ясом кришкою, поставте під гніт і приберіть в холодильник мінімум на добу.
м'ясо гарячого копчення в коптильні - фото крок 2
Тирса заздалегідь замочіть на деякий час, потім насипте в застелену фольгою коптильню. Встановіть решітку.
м'ясо гарячого копчення в коптильні - фото крок 3
На неї викладіть м'ясо, попередньо забравши лавровий лист. Часник можна залишити. Закрийте коптильню кришкою і поставте на вогонь на півгодини. Потім відкрийте кришку, випустіть дим і знову закрийте залишивши м'ясо коптять ще на 20 хвилин.
м'ясо гарячого копчення в коптильні - фото крок 4
Готове м'ясо вийміть з коптильні, наріжте і подайте на стіл. Просто і смачно.

Схожі рецепти