М'ясо гарячого копчення в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Копчене м'ясо - це дуже смачна страва. Якщо у вас є можливість вибратися на природу і приготувати його - обов'язково скористайтеся шансом. Ну а як коптити м'ясо - ми зараз розповімо.
Закоптити м'ясо в коптильні дуже просто. Спочатку промийте м'ясо, натріть його сіллю і додайте часник і лавровий лист. Залиште маринуватися під гнітом в холодильнику протягом доби. Підготуйте коптильню - застеліть дно фольгою для жиру, насипте тирсу (підійдуть вільхові) і встановіть решітку. Покладіть на решітку м'ясо, закрийте кришку і коптити протягом 50 хвилин. Приблизно в середині процесу один раз відкрийте кришку і випустіть дим. Готове м'ясо вийміть з коптильні, наріжте і подайте на стіл. Смачного!
- Свинина - 1, 5 кілограма
- Голівка часнику - 1 штука
- Лавровий лист, сіль - За смаком
Для копчення ідеально підійде хороший шматочок свинини зі шкіркою і жирком. Промийте м'ясо, натріть його сіллю і зробіть невеликі надрізи. У надрізи вставте тонкі пластинки часнику, по поверхні розкладіть лаврові листочки. Накрийте миску з м'ясом кришкою, поставте під гніт і приберіть в холодильник мінімум на добу.
Тирса заздалегідь замочіть на деякий час, потім насипте в застелену фольгою коптильню. Встановіть решітку.
На неї викладіть м'ясо, попередньо забравши лавровий лист. Часник можна залишити. Закрийте коптильню кришкою і поставте на вогонь на півгодини. Потім відкрийте кришку, випустіть дим і знову закрийте залишивши м'ясо коптять ще на 20 хвилин.
Готове м'ясо вийміть з коптильні, наріжте і подайте на стіл. Просто і смачно.