Скумбрія гарячого копчення в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Один із способів смачно закоптити скумбрію - приготувати її методом гарячого копчення. Саме йому і присвячений даний рецепт.
Сьогодні дізнаємося як коптити скумбрію методом гарячого копчення. Спочатку підготуйте рибу - видаліть голову і хвіст, попатраєте і промийте. Потім натріть сіллю, залиште на кілька годин, а потім знову промийте від залишків солі. Засипте в коптильню тирсу, встановіть решітку і розкладіть рибу. Закрийте і поставте коптильню на вогонь. Коли почне сочитися димок - засікайте 20 хвилин. По закінченню цього часу зніміть коптильню з вогню, відкрийте і виймайте готовий продукт - чудову копчену скумбрію. Смачного!
- Скумбрія - 1-2 кілограм
- Сіль - За смаком
Підготуйте рибу - видаліть голову і хвіст, попатраєте і добре промийте.
Натріть кожну тушку великою кількістю солі і залиште на 3-4 годину. Потім добре промийте і просушіть за допомогою паперових серветок.
Для риби краще використовувати тирсу наступних порід дерев: вільха, яблуня, груша, ялівець, клен. Замочіть тирсу на 20 хвилин у воді, потім покладіть в коптильню.
Встановіть піддон для збору жиру, решітку і розкладіть рибу. Якщо у вас немає піддону або його незручно використовувати, можна обійтися звичайною фольгою - просто застеліть грати і викладіть зверху рибу. Тушки не повинні торкатися один до одного.
Закрийте коптильню і поставте її на середній вогонь. Коли з коптильні почне сочитися димок - засікайте 20 хвилин. По закінченню цього часу зніміть коптильню з вогню, відкрийте і виймайте готовий продукт - чудову копчену скумбрію.