Стегенця гарячого копчення в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати копчені стегенця можна прямо не виходячи з кухні. Для цього нам знадобиться побутова електрична коптильня, власне стегенця і цей рецепт приготування копченостей. Приступаємо.
Сьогодні на обід будемо коптити стегенця. Промийте їх і замочіть в розсолі з води, сіль і пісочний 2 годину. Потім просушіть їх серветками і розмістіть на решітках коптильні. Коптити на вільхових тирсі на середньому вогні протягом 30 хвилин. Дайте готовим копченим стегенця трохи охолонути, відкривайте кришку і насолоджуйтеся апетитним стравою. Смачного!
- Стегенця - 8 штук
- Вода - 1, 5 L
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Розведіть у воді сіль і цукор і помістіть в розсіл промиті курячі стегенця на 2 годину.
На дно коптильні насипте трохи вільхових тирси.
Стегенця просушіть серветками і розкладіть на решітках коптильні. У мене вийшло два поверхи по 4 шт. Встановіть середній вогонь і закрийте кришку.
Залиште стегенця коптитися протягом 30 хвилин, потім дайте коптильні трохи охолонути, відкривайте кришку і насолоджуйтеся апетитним копченим блюдом.