Свинина гарячого копчення в коптильні

Свинина гарячого копчення в коптильні
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.
Свинина ідеально підходить для копчення. М'ясо після обробки в коптильні виходить м'яким, ніжним і дуже смачним. Домашнє приготування гарантує натуральність і користь готового продукту.

опис приготування:

Приготуйте копчене свиняче м'ясо в домашніх умовах. Зваріть розсіл з води і спецій, охолодіть його і залийте шматки м'яса. Поставте каструлю зі свининою в холодильник на 4 діб, щоб вона добре просолилася. Потім обв'яжіть шматочки м'яса шпагатом, підвісьте і дайте стекти розсолу. Далі помістіть його в коптильню і коптити протягом 2,5 годин на середньому вогні. Готову копчену свинину вийміть, остудіть і подавайте на стіл. Таке м'ясо відмінно зберігається в холодильнику кілька тижнів. Смачного!

  • Свинина— 2,5 кілограма
  • сіль— 1 Склянка
  • вода— 3,2 L
  • часник— 3 зубчики
  • Лавровий лист— 4 штуки
  • Горошина чорного перцю— 10 штук
  • Приправа для шашлику— 2 Ст. ложки
Свинина гарячого копчення в коптильні - фото крок 1 Спочатку м'ясо потрібно промаринувати. Для цього приготуйте розсіл - киньте в воду сіль, спеції, часник, розрізаний на дві половинки, лавровий лист і перець. Доведіть розсіл до кипіння, provara 3 хвилини і остудіть.

Свинина гарячого копчення в коптильні - фото крок 2 м'ясо помийте, наріжте і помістіть в розсіл на 4 діб. Каструлю з м'ясом потрібно при цьому зберігати в холодильнику.

Свинина гарячого копчення в коптильні - фото крок 3 Просолене м'ясо обв'яжіть шпагатом і підвісьте на 2-3 годину, давши тим самим зайвої рідини добре стекти. У коптильню насипте вільхових тирси.

Свинина гарячого копчення в коптильні - фото крок 4 Підвісьте м'ясо в коптильні, закрийте кришку і ставте на середній вогонь.

Свинина гарячого копчення в коптильні - фото крок 5 Якщо будете готувати в домашніх умовах на газовій або електроплиті - то обов'язково відкрийте всі кватирки, так як за 2,5 години копчення диму просочиться досить. Відкривати коптильню краще на відкритому повітрі. Готову копчену свинину вийміть, остудіть і подавайте на стіл. Все, що не з'їдено зберігайте в холодильнику.

Схожі рецепти

Грудинка гарячого копчення в коптильні

Грудинка гарячого копчення в коптильні

Пропоную вашій увазі рецепт того, як просто і смачно закоптити грудинку. Вам буде потрібно шматочок соковитого м'яса, коптильня і гарний настрій. приступаємо! опис приготування: Якщо хочете знати, як коптити грудинку - ви потрапили за адресою. Технологія зовсім не складна - спочатку приготуйте...

читати далі
М'ясо гарячого копчення в коптильні

М'ясо гарячого копчення в коптильні

Копчене м'ясо - це дуже смачна страва. Якщо у вас є можливість вибратися на природу і приготувати його - обов'язково скористайтеся шансом. Ну а як коптити м'ясо - ми зараз розповімо. опис приготування: Закоптити м'ясо в коптильні дуже просто. Спочатку промийте м'ясо, натріть його сіллю і додай...

читати далі
Стегенця гарячого копчення в коптильні

Стегенця гарячого копчення в коптильні

Приготувати копчені стегенця можна прямо не виходячи з кухні. Для цього нам знадобиться побутова електрична коптильня, власне стегенця і цей рецепт приготування копченостей. приступаємо. опис приготування: Сьогодні на обід будемо коптити стегенця. Промийте їх і замочіть в розсолі з води, сіль ...

читати далі
Скумбрія гарячого копчення в коптильні

Скумбрія гарячого копчення в коптильні

Один із способів смачно закоптити скумбрію - приготувати її методом гарячого копчення. Саме йому і присвячений даний рецепт. опис приготування: Сьогодні дізнаємося як коптити скумбрію методом гарячого копчення. Спочатку підготуйте рибу — видаліть голову і хвіст, попатраєте і промийте. Потім на...

читати далі
Свинина гарячого копчення

Свинина гарячого копчення

Ви можете себе назвати просунутим кулінаром, якщо створите подібне блюдо, яке я описала нижче в рецепті. Адже для нього вам буде потрібно витримка і довгий час. опис приготування: Я описала, як приготувати свинину гарячого копчення в скороварці. Спочатку м'ясо повинно добре промаринуватися. Ад...

читати далі