Свинина гарячого копчення в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Свинина ідеально підходить для копчення. М'ясо після обробки в коптильні виходить м'яким, ніжним і дуже смачним. Домашнє приготування гарантує натуральність і користь готового продукту.
Приготуйте копчене свиняче м'ясо в домашніх умовах. Зваріть розсіл з води і спецій, охолодіть його і залийте шматки м'яса. Поставте каструлю зі свининою в холодильник на 4 діб, щоб вона добре просолилася. Потім обв'яжіть шматочки м'яса шпагатом, підвісьте і дайте стекти розсолу. Далі помістіть його в коптильню і коптити протягом 2, 5 годин на середньому вогні. Готову копчену свинину вийміть, остудіть і подавайте на стіл. Таке м'ясо відмінно зберігається в холодильнику кілька тижнів. Смачного!
- Свинина - 2, 5 кілограма
- Сіль - 1 Склянка
- Вода - 3, 2 L
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 4 штуки
- Горошина чорного перцю - 10 штук
- Приправа для шашлику - 2 Ст. Ложки
Спочатку м'ясо потрібно промаринувати. Для цього приготуйте розсіл - киньте в воду сіль, спеції, часник, розрізаний на дві половинки, лавровий лист і перець. Доведіть розсіл до кипіння, provara 3 хвилини і остудіть.
М'ясо помийте, наріжте і помістіть в розсіл на 4 діб. Каструлю з м'ясом потрібно при цьому зберігати в холодильнику.
Просолене м'ясо обв'яжіть шпагатом і підвісьте на 2-3 годину, давши тим самим зайвої рідини добре стекти. У коптильню насипте вільхових тирси.
Підвісьте м'ясо в коптильні, закрийте кришку і ставте на середній вогонь.
Якщо будете готувати в домашніх умовах на газовій або електроплиті - то обов'язково відкрийте всі кватирки, так як за 2, 5 години копчення диму просочиться досить. Відкривати коптильню краще на відкритому повітрі. Готову копчену свинину вийміть, остудіть і подавайте на стіл. Все, що не з'їдено зберігайте в холодильнику.