Свиняче серце в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Щоб потішити свою родину незвичайним, але смачним блюдом, не обов'язково купувати дорогі продукти і шукати складні рецепти. Можна приготувати свиняче серце в сметані - смачне, ніжне, просте блюдо.
Ми дуже часто проходимо повз прилавків з субпродуктами, але ж з них теж можна приготувати багато різних і дуже смачних страв. Наприклад, візьмемо свиняче серце. Що, на його підготовку піде чимало часу, але які смачні і ароматні страви виходять. Я хочу вам розповісти, як приготувати свиняче серце в сметані. Рецепт простий і нескладний і, витративши небагато часу, ви отримаєте чудове самостійне блюдо або відмінну підливу до будь-якого гарніру.
- Свиняче серце - 800 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Часник - 2 зубчики
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Паприка - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Бульйон - 1 Склянка
- Сік лимона - 1-2 чайних ложок
- Цедра лимону - 1/2 чайних ложки
Добре промиваємо і зрізаємо все зайве зі свинячих сердець. Потім заливаємо водою і ставимо варити. Як вода закипить, зливаємо її, заливаємо серця нової водою і варимо до готовності.
Злегка остиглі готові серця нарізаємо соломкою.
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до прозорості.
Далі до цибулі додаємо цукор, помішувати і смажимо, поки весь цукор не розчиниться. Це 1-2 хвилини.
Далі додаємо дрібно нарізаний часник і паприку. Швидко все перемішуємо і прибираємо сковороду з вогню.
Додаємо борошно, ставимо сковороду на вогонь, трохи обсмажуємо її і доливаємо потроху бульйон. Використовуємо бульйон після варіння серця. Готуємо ще пару хвилин.
У мисці змішуємо сметану, сік лимона, цедру і гірчицю.
Перекладаємо сметану в сковороду, перемішуємо, додаємо ще трохи бульйону і тримаємо на вогні 2-3 хвилини.
Потім додаємо порізані соломкою серця, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин. Готове свиняче серце в сметані можна подавати як окрему страву або з будь-яким гарніром.