Рецепт Свиняче серце в сметані фото

Свиняче серце в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Свинина , Серце
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Щоб потішити свою родину незвичайним, але смачним блюдом, не обов'язково купувати дорогі продукти і шукати складні рецепти. Можна приготувати свиняче серце в сметані - смачне, ніжне, просте блюдо.

Опис приготування:

Ми дуже часто проходимо повз прилавків з субпродуктами, але ж з них теж можна приготувати багато різних і дуже смачних страв. Наприклад, візьмемо свиняче серце. Що, на його підготовку піде чимало часу, але які смачні і ароматні страви виходять. Я хочу вам розповісти, як приготувати свиняче серце в сметані. Рецепт простий і нескладний і, витративши небагато часу, ви отримаєте чудове самостійне блюдо або відмінну підливу до будь-якого гарніру.

  • Свиняче серце - 800 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Крем - 200 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 2 Ст. Ложки
  • Паприка - 1-2 Ст. Ложок
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Бульйон - 1 Склянка
  • Сік лимона - 1-2 чайних ложок
  • Цедра лимону - 1/2 чайних ложки
свиняче серце в сметані - фото крок 1
Добре промиваємо і зрізаємо все зайве зі свинячих сердець. Потім заливаємо водою і ставимо варити. Як вода закипить, зливаємо її, заливаємо серця нової водою і варимо до готовності.
свиняче серце в сметані - фото крок 2
Злегка остиглі готові серця нарізаємо соломкою.
свиняче серце в сметані - фото крок 3
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до прозорості.
свиняче серце в сметані - фото крок 4
Далі до цибулі додаємо цукор, помішувати і смажимо, поки весь цукор не розчиниться. Це 1-2 хвилини.
свиняче серце в сметані - фото крок 5
Далі додаємо дрібно нарізаний часник і паприку. Швидко все перемішуємо і прибираємо сковороду з вогню.
свиняче серце в сметані - фото крок 6
Додаємо борошно, ставимо сковороду на вогонь, трохи обсмажуємо її і доливаємо потроху бульйон. Використовуємо бульйон після варіння серця. Готуємо ще пару хвилин.
свиняче серце в сметані - фото крок 7
У мисці змішуємо сметану, сік лимона, цедру і гірчицю.
свиняче серце в сметані - фото крок 8
Перекладаємо сметану в сковороду, перемішуємо, додаємо ще трохи бульйону і тримаємо на вогні 2-3 хвилини.
свиняче серце в сметані - фото крок 9
Потім додаємо порізані соломкою серця, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин. Готове свиняче серце в сметані можна подавати як окрему страву або з будь-яким гарніром.

Схожі рецепти