Рецепт Рисова каша на воді фото

Рисова каша на воді
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На сніданок , Від 1 року , Від 3 років
Гарячі страви , Гарніри , Каші
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Робити кашу можна по-різному, наприклад, для дітей краще варити її на молоці, а якщо ви хочете отримати розсипчастий рис, тоді слід готувати його на воді, і рецепт такого гарніру описаний нижче.

Опис приготування:

Ця крупа у нас, мабуть, найпоширеніша, її люблять практично всі і, напевно, кожна господиня знає, як зробити рисову кашу на воді. Але оскільки способи у всіх трохи відрізняються, я розповім вам, як готую цей гарнір я. Особливих секретів тут немає, головне в цьому простому рецепті рисової каші на воді ретельно промити крупу і варити її в каструлі з товстими стінками, тоді рис вийде розсипчастий і дуже смачний.

  • Мал - 200 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Спеції - За смаком
  • Сіль - За смаком
рисова каша на воді - фото крок 1
Отже, як я вже казала, спершу нам треба добре промити рис, поки з нього не почне стікати прозора вода.
рисова каша на воді - фото крок 2
Далі ми наливаємо в каструльку 300 мл води і доводимо рідину до кипіння. Рис викладаємо в каструлю з товстими стінками (і надійної кришкою), заливаємо його окропом, солимо за смаком.
рисова каша на воді - фото крок 3
Включаємо під каструлею сильний вогонь, накриваємо її кришкою і перші 3 хвилини готуємо рис на максимумі. Потім зменшуємо вогонь до середнього, варимо рис 7 хвилин, після чого робимо найменший вогонь і ще 2 хвилини варимо кашу. Далі знімаємо каструлю з вогню і 12 хвилин тримаємо рис під кришкою, щоб він гарненько розпарився.
рисова каша на воді - фото крок 4
Наш смачний і корисний гарнір готовий, а з чим його подавати, вирішуйте самі. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти