Рисова каша на воді
(покроковий рецепт з фото)
Робити кашу можна по-різному, наприклад, для дітей краще варити її на молоці, а якщо ви хочете отримати розсипчастий рис, тоді слід готувати його на воді, і рецепт такого гарніру описаний нижче.
Ця крупа у нас, мабуть, найпоширеніша, її люблять практично всі і, напевно, кожна господиня знає, як зробити рисову кашу на воді. Але оскільки способи у всіх трохи відрізняються, я розповім вам, як готую цей гарнір я. Особливих секретів тут немає, головне в цьому простому рецепті рисової каші на воді ретельно промити крупу і варити її в каструлі з товстими стінками, тоді рис вийде розсипчастий і дуже смачний.
- Мал - 200 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, як я вже казала, спершу нам треба добре промити рис, поки з нього не почне стікати прозора вода.
Далі ми наливаємо в каструльку 300 мл води і доводимо рідину до кипіння. Рис викладаємо в каструлю з товстими стінками (і надійної кришкою), заливаємо його окропом, солимо за смаком.
Включаємо під каструлею сильний вогонь, накриваємо її кришкою і перші 3 хвилини готуємо рис на максимумі. Потім зменшуємо вогонь до середнього, варимо рис 7 хвилин, після чого робимо найменший вогонь і ще 2 хвилини варимо кашу. Далі знімаємо каструлю з вогню і 12 хвилин тримаємо рис під кришкою, щоб він гарненько розпарився.
Наш смачний і корисний гарнір готовий, а з чим його подавати, вирішуйте самі. Приємного всім апетиту!