Гречано-рисова каша
(покроковий рецепт з фото)
Гречана і рисова каша, безсумнівно, смачні окремо. А якщо поєднати обидві крупи? повірте, це буде дуже смачно і ситно. Приготуємо на бульйоні і з вершковим маслом.
Дуже важливо при приготуванні страви дотримуватися пропорції. Каша виходить розсипчаста. Якщо ви хочете більш в'язку, то необхідно додати більше рідини. Ви можете бульйон замінити на воду або воду з молоком. Смак неодмінно порадує.
- Гречана крупа - 0, 5 склянки (склянка 200 граязикай)
- Мал - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 Склянка (середнього розміру)
- Бульйон - 1-2 склянок (курячий)
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложок
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком (мелений)
Підготуйте необхідні продукти.
Лук наріжте дрібними кубиками.
Обсмажте цибулю на рослинній олії до легкого золотистого кольору.
Крупи промийте, змішайте з обсмаженою цибулею, сіллю і перцем.
Візьміть керамічний горщик з кришкою. На дно покладіть половину вказаної кількості вершкового масла. І перекладіть крупи з цибулею.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Бульйон доведіть до кипіння.
У горщик з крупою покладіть залишки вершкового масла і залийте (1/2 частиною зазначеної кількості) гарячим бульйоном.
Бульйон доведіть до кипіння.
У горщик з крупою покладіть залишки вершкового масла і залийте (1/2 частиною зазначеної кількості) гарячим бульйоном.
Накрийте горщик кришкою і поставте в розігріту духовку на 30 хвилин
Через півгодини дістаньте горщик. Відкрийте кришку і перемішайте, додайте бульйон, щоб покрив повністю крупу.
Поставте назад в духовку ще на 30 хвилин.
Коли час готування закінчиться, вимкніть духовку і дайте каші постояти 15 хвилин.
Після дістаньте горщик і подавайте на стіл.
Поставте назад в духовку ще на 30 хвилин.
Коли час готування закінчиться, вимкніть духовку і дайте каші постояти 15 хвилин.
Після дістаньте горщик і подавайте на стіл.
Кашу розкладіть порційно або подавайте в горщику. Додайте зелень і якщо потрібно, сіль.