Рецепт Гречано-рисова каша фото

Гречано-рисова каша
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Мал, Гречка
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Гарячі страви, Каші

Гречана і рисова каша, безсумнівно, смачні окремо. А якщо поєднати обидві крупи? повірте, це буде дуже смачно і ситно. Приготуємо на бульйоні і з вершковим маслом.

Дуже важливо при приготуванні страви дотримуватися пропорції. Каша виходить розсипчаста. Якщо ви хочете більш в'язку, то необхідно додати більше рідини. Ви можете бульйон замінити на воду або воду з молоком. Смак неодмінно порадує.

  • Гречана крупа - 0, 5 склянки (склянка 200 граязикай)
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 Склянка (середнього розміру)
  • Бульйон - 1-2 склянок (курячий)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложок
  • Кріп - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком (мелений)
гречано-рисова каша - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти.
гречано-рисова каша - фото крок 2
Лук наріжте дрібними кубиками.
гречано-рисова каша - фото крок 3
Обсмажте цибулю на рослинній олії до легкого золотистого кольору.
гречано-рисова каша - фото крок 4
Крупи промийте, змішайте з обсмаженою цибулею, сіллю і перцем.
гречано-рисова каша - фото крок 5
Візьміть керамічний горщик з кришкою. На дно покладіть половину вказаної кількості вершкового масла. І перекладіть крупи з цибулею.
гречано-рисова каша - фото крок 6
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Бульйон доведіть до кипіння.
У горщик з крупою покладіть залишки вершкового масла і залийте (1/2 частиною зазначеної кількості) гарячим бульйоном.
гречано-рисова каша - фото крок 7
Накрийте горщик кришкою і поставте в розігріту духовку на 30 хвилин
гречано-рисова каша - фото крок 8
Через півгодини дістаньте горщик. Відкрийте кришку і перемішайте, додайте бульйон, щоб покрив повністю крупу.
Поставте назад в духовку ще на 30 хвилин.
Коли час готування закінчиться, вимкніть духовку і дайте каші постояти 15 хвилин.
Після дістаньте горщик і подавайте на стіл.
гречано-рисова каша - фото крок 9
Кашу розкладіть порційно або подавайте в горщику. Додайте зелень і якщо потрібно, сіль.

Схожі рецепти