Гречано-вівсяна каша
(покроковий рецепт з фото)
Майже всі в дитинстві їли таку кашу як "дружба" . Вона вариться з двох видів крупи: пшоно і рис. Зазвичай її готують на молоці, добре присмачивши вершковим маслом.
Але сьогодні я вас познайомлю не з нею, а з подібним блюдом. Якщо можна з'єднати ці дві крупи, то чому б не спробувати і інші? Тому я описала, як приготувати гречано-вівсяну кашу. Вона теж буде варитися на молоці. Відмінний вибір для ситного і поживного сніданку для дитини і вас!
- Гречка - 100 грам
- Пластівці вівсяні - 100 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вода - 400 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Гречку добре промийте і залийте в каструлі водою з молоком.
Додати сіль, варите кашу до закипання.
Потім готуйте ще 10 хвилин, а потім всипте вівсяні пластівці.
Варіть кашу, поки не випарується вся рідина. Дайте постояти блюду 5 хвилин під кришкою - і подавайте до столу. Смачного!