Чіпси на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Мають бути посиденьки з друзями і пиво вже в холодильнику? Треба щось спорудити з закусок, правильно? Ось в такі моменти я зазвичай і згадую простий рецепт чіпсів на сковороді. Пару хвилин і все закінчилося.
Дізнатися, як приготувати чіпси на сковороді, з цим рецептом не відбере у вас багато сил. Взагалі, закуска універсальна, а чіпси у нас люблять все. Ось тільки з магазинів вони зазвичай зовсім не схожі на натуральний картопля, що прикро. А ось з цим рецептом приготування ви і закуску отримаєте відмінну, і вже точно будете знати, що все тут натурально! вдалих посиденьок!
- Картопля - 5-6 штук
- Масло рослинне - 300 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Картопля гарненько промийте щіточкою і наріжте тонкими скибочками за допомогою спеціальної терки або в комбайні, використовуючи насадку "мандоліна" .
2. Якщо час дозволяє, то залийте порізану картоплю водою і додайте 3 столові ложки солі. Залиште на півгодини. Потім просушіть. Якщо часу немає, то нічого і не робимо, посолимо вже готові чіпси.
3. У глибоку сковороду влийте олію. Воно повинно заповнювати сковороду на 2, 5 см від дна. Гарненько розігрійте на великому вогні. Потрібну температуру можна перевірити двома способами. Вкіньте маленький шматочок хліба, він повинен стати золотисто-коричневим через 10 секунд. Або вставте дерев'яну ложку, повинні піти бульбашки.
4. Смажте картоплю в маслі невеликими порціями до золотисто-рудого кольору.
5. Кожну партію викладайте на шар паперових серветок, щоб позбутися від надлишків олії.
6. Готові картопляні чіпси посипте улюбленими спеціями або сіллю (якщо ви картопля не замочували) і подавайте. Смачного!