Варення з аличі без кісточок
(покроковий рецепт з фото)
Смачне варення з аличі без кісточок прекрасно підійде до чашечки ароматного чаю холодними зиязиками вечорами. Даю рецепт.
Якщо ви хочете отримати смачне варення з аличі з шматочками ягід, а не пюре - скористайтеся цим досить простим рецептом варення з аличі без кісточок. Варення, зварене за цим рецептом виходить тягучим, насиченим і з пружними шматочками ягід. Процес зовсім нескладний, правда необхідно набратися терпіння. Але результат вас потішить!
- Вуглеводи - 2 кілограма
- Цукор - 2 кілограма
- Вода - 1 Склянка
Для варення краще брати не переспілі плоди. Ретельно моєму аличу і видаляємо кісточки. Складаємо ягоди в каструлю.
Варимо цукровий сироп. Залити в каструлю воду, закип'ятити і потихеньку додавати цукор. Весь час розмішуємо. Як тільки цукор розтане і сироп закипить, знімаємо з вогню.
Заливаємо аличу гарячим сиропом і залишаємо на ніч.
Вранці на аличі може утворитися "шапка" з застиглого цукру. Знімемо її в іншу ємність і акуратно туди ж сольем сік, що утворився.
Закип'ятити на невеликому вогні сік, який злили з варення і знову заллємо їм ягоди. Залишаючи годин 3-4. Потім процес повторимо ще рази 3.
З кожним разом сироп повинен ставати все густіше і більш насиченим. Коли ви повторите процес заливки рази 3-4, доведіть варення з ягодами і сиропом до кипіння і гарячим розкладіть по банках. Ось так виглядає варення в кінці варіння.