Рецепт Варення з аличі на зиму фото

Варення з аличі на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Вуглеводи
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 16 г. 0 хв.

Алича ідеально підходить для приготування різних заготовок, а особливо смачне з неї виходить варення, дуже ніжне з невеликою кислинкою, як раз для сімейного чаювання в холодний зиязикай вечір.

Опис приготування:

Алича росте практично повсюдно, ці фруктові дерева не вимагають якогось особливого догляду і майже завжди дають дуже багатий урожай. Сезон дозрівання аличі починається в кінці червня-початку липня, тому її плоди одні з перших в достатку з'являються на ринках, а, отже, і на наших кухнях. А ось приготувати правильне варення з аличі на зиму в домашніх умовах не така вже й легке завдання, адже щоб воно вийшло смачним, а сама алича не розвариться і не перетворилася на кашу, доведеться витратити кілька годин часу. Однак якщо ви не полінуйтеся і все-таки вирішите приготувати таке варення, то ваші старання будуть з лишком винагороджені, впевнена, вся ваша сім'я гідно оцінить відмінний смак цих ласощів. А я допоможу вам впоратися з цим завданням і розповім, як закатати варення з аличі на зиму.

  • Вуглеводи - 8-10 кілограм
  • Цукор - 6 кілограм
  • Вода - 2 склянки
варення з аличі на зиму - фото крок 1
Для початку промиваємо аличу, розрізаємо її на половинки і видаляємо з кожного плода кісточку, викладаємо аличу в таз. Тепер приготуємо цукровий сироп, для цього висипаємо 4 кг цукру в каструлю і вливаємо в неї склянку води. Ставимо цю масу на вогонь і нагріваємо її, помішуючи, до розчинення цукру. Потім висипаємо цукор, що залишився і додаємо ще склянку води, продовжуємо нагрівати масу, поки у нас не вийде досить густий непрозорий цукровий сироп. Заливаємо гарячим сиропом аличу і залишаємо її на ніч.
варення з аличі на зиму - фото крок 2
Коли вранці ми подивимося на вміст тазика, то побачимо, що на аличі утворилася тверда цукрова шапка, так і має бути.
варення з аличі на зиму - фото крок 3
Акуратно видаляємо її і перекладаємо в каструлю або глибоку миску. Тепер накриваємо таз з ягодами іншим тазом і зливаємо в миску з цукровою шапкою утворився від аличі сік. Ставимо миску на вогонь і кип'ятимо сироп ще раз.
варення з аличі на зиму - фото крок 4
Знову заливаємо аличу гарячим сиропом і залишаємо плоди настоюватися на кілька годин. Потім повторюємо цю процедуру ще 3-4 рази.
варення з аличі на зиму - фото крок 5
Коли ми в останній раз заллємо ягоди сиропом, ставимо таз з ними на вогонь, доводимо масу до кипіння і варимо аличу 1-2 хвилини.
варення з аличі на зиму - фото крок 6
Тепер варення готове, нам залишається тільки розкласти його по стерилізованим баночках і закатати. Коли взимку ви відкриєте варення і спробуєте його, то зрозумієте, що не дарма витратили стільки часу на його приготування. Смачного!

Схожі рецепти