Плов з кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт плову з кукурудзою збагатить ваш кулінарний "арсенал" ще одним смачним блюдом, яке можна подавати і як гарнір, і як повноцінне самостійне частування. Спробуйте!
Це один з найсмачніших і оригінальних рецептів приготування рису, які мені довелося дізнатися - велика кількість спецій і прянощів робить його таким запашним, таким ароматним, що просто захоплює дух! Перець чилі надає плову гостроту, а кукурудза - солодкість: поєднання, на мій погляд, безпрограшна Рис виходить розсипчастий, ніжний, просто тане в роті… Загалом, дізнавшись, як приготувати плов з кукурудзою, я тепер буду робити його часто Думаю, вам теж повинен сподобатися цей рецепт.
- Рис басмати - 1, 5 склянки
- Банка консервованої кукурудзи - 1 штука
- Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Перець чилі - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Гвоздика - 1-2 штук
- Кардамон - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Вода або овочевий бульйон - 4 склянки
- Сіль - За смаком
- Пряні трави сушені - За смаком (кріп, кінза і т.Д.)
- Імбир мелений - 2-3 Щепоток
Рис ретельно промити і залити чистою холодною водою приблизно на 1 час.
Чилі вимити, очистити і нарізати.
Почистити і подрібнити часник.
У сковороді з високими бортами або товстостінній каструлі нагріти вершкове і рослинне масло.
Викласти в гаряче масло спеції, обсмажувати, помішуючи, 1 хвилину. Потім додати чилі (готувати півхвилинки), подрібнений часник і імбир (ще 30 секунд при постійному помішуванні).
Після цього вилити в сковороду бульйон, посолити.
Після цього вилити в сковороду бульйон, посолити.
Злити воду з рису і додати його в сковороду. Закрити кришкою і готувати на повільному вогні 15 хвилин - практично до готовності рису.
Відкрити банку з кукурудзою.
Додати кукурудзу і пряні трави до рису, перемішати. Вимкнути вогонь і дати постояти під кришкою 5-10 хвилин.
Після цього перемішати ще раз, викласти на блюдо і подавати на стіл.
До плову з кукурудзою "в індійському стилі" прекрасно підійдуть освіжаючі легкі соуси на основі натурального йогурту і / або помідор. Смачного!
Після цього перемішати ще раз, викласти на блюдо і подавати на стіл.
До плову з кукурудзою "в індійському стилі" прекрасно підійдуть освіжаючі легкі соуси на основі натурального йогурту і / або помідор. Смачного!