Рецепт Компот з кабачків і аличі фото

Компот з кабачків і аличі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Фрукти , Кабачок , Вуглеводи
Дієтичне харчування
Для дітей , На швидку руку
Заготовки , Напої , Компоти
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 30 хв.

Ароматний і смачний компот з кабачків можна приготувати з додаванням аличі жовтого кольору. Напій за смаком і зовнішнім виглядом дуже схожий на ананасовий сік, який продається в магазинах!

Опис приготування:

Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність 0, 75 L. Компот можна зберігати протягом 1 року, якщо він з кісточками і 1, 5 року, якщо він без кісточок. Подавати напій можна як на сніданок, так і на обід, полуденок або вечерю. Дітям компот проціджуйте через ситечко, видаляючи макуха.

  • Кабачок - 250 грам
  • Вуглеводи - 8-10 штук (жовта)
  • Цукор - 80 грам
  • Сік лимона - 1 Чайна ложка
  • Вода - 0, 5 L
компот з кабачків і аличі - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
компот з кабачків і аличі - фото крок 2
Кабачок промийте у воді, зріжте хвостики з обох сторін овоча і наріжте пластинами. Потім пластини наріжте порційними кубиками і висипте нарізку в каструлю. Використовуйте тільки молоді овочі без щільної шкірки і насіння всередині!
компот з кабачків і аличі - фото крок 3
Промийте аличу і додайте в ємність. За бажанням ви можете видалити з плодів кісточки.
компот з кабачків і аличі - фото крок 4
Всипте цукровий пісок і влийте лимонний сік. За бажанням замініть його лимонною кислотою в кількості 2 щепоток.
компот з кабачків і аличі - фото крок 5
Влийте воду і помістіть ємність на плиту. З моменту закипання рідини в ній відваріть компот 20 хвилин до м'якості кабачкової нарізки. Обшпарте банку і кришку окропом.
компот з кабачків і аличі - фото крок 6
Коли напій буде готовий, вимкніть нагрів.
компот з кабачків і аличі - фото крок 7
Перелийте компот з кабачків в гарячу банку і відразу ж закрийте її кришкою по різьбі або за допомогою ключа для консервації.
компот з кабачків і аличі - фото крок 8
Дайте заготівлі охолонути при кімнатній температурі, а після перенесіть її в комору, гараж, підвал.

Схожі рецепти