Компот з кабачків і аличі
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний і смачний компот з кабачків можна приготувати з додаванням аличі жовтого кольору. Напій за смаком і зовнішнім виглядом дуже схожий на ананасовий сік, який продається в магазинах!
Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність 0, 75 L. Компот можна зберігати протягом 1 року, якщо він з кісточками і 1, 5 року, якщо він без кісточок. Подавати напій можна як на сніданок, так і на обід, полуденок або вечерю. Дітям компот проціджуйте через ситечко, видаляючи макуха.
- Кабачок - 250 грам
- Вуглеводи - 8-10 штук (жовта)
- Цукор - 80 грам
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Вода - 0, 5 L
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Кабачок промийте у воді, зріжте хвостики з обох сторін овоча і наріжте пластинами. Потім пластини наріжте порційними кубиками і висипте нарізку в каструлю. Використовуйте тільки молоді овочі без щільної шкірки і насіння всередині!
Промийте аличу і додайте в ємність. За бажанням ви можете видалити з плодів кісточки.
Всипте цукровий пісок і влийте лимонний сік. За бажанням замініть його лимонною кислотою в кількості 2 щепоток.
Влийте воду і помістіть ємність на плиту. З моменту закипання рідини в ній відваріть компот 20 хвилин до м'якості кабачкової нарізки. Обшпарте банку і кришку окропом.
Коли напій буде готовий, вимкніть нагрів.
Перелийте компот з кабачків в гарячу банку і відразу ж закрийте її кришкою по різьбі або за допомогою ключа для консервації.
Дайте заготівлі охолонути при кімнатній температурі, а після перенесіть її в комору, гараж, підвал.