Мармелад з аличі
(покроковий рецепт з фото)
Гарний жовтий мармелад, шматочки якого нагадують дорогоцінні камені, виходить тільки з аличі. Його смак з ледь відчутною кислинкою неможливо переплутати ні з чим.
З плодів аличі у вас вийде дуже красивий і смачний мармелад.
1. Промийте плоди, видаліть кісточки і подрібніть за допомогою блендера в пюре. Якщо у вас немає блендера, можна проварити аличу протягом 10 хвилин з невеликою кількістю води, а потім протерти її через сито.
2. Додайте в фруктове пюре 100 грам цукру і поставте на вогонь.
3. Коли маса закипить додайте ще 10 грам цукру, а через 20 хвилин решту цукру. Добре розмішайте.
4. Варіть мармеладную масу до загустіння, постійно помішуючи.
5. Коли мармелад досягне потрібної густоти, вилийте його в форму, застелену пергаментом і відправте в холодильник до повного застигання.
Потім готовий мармелад поріжте і викладіть на блюдо.
Приємного чаювання!
- Цукор - 500 грам
- Вуглеводи - 1, 5 кілограма
1. Промийте плоди, видаліть кісточки і подрібніть за допомогою блендера в пюре. Якщо у вас немає блендера, можна проварити аличу протягом 10 хвилин з невеликою кількістю води, а потім протерти її через сито.
2. Додайте в фруктове пюре 100 грам цукру і поставте на вогонь.
3. Коли маса закипить додайте ще 10 грам цукру, а через 20 хвилин решту цукру. Добре розмішайте.
4. Варіть мармеладную масу до загустіння, постійно помішуючи.
5. Коли мармелад досягне потрібної густоти, вилийте його в форму, застелену пергаментом і відправте в холодильник до повного застигання.
Потім готовий мармелад поріжте і викладіть на блюдо.
Приємного чаювання!