Кабачок в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Коли на ринку овочі (баклажани, кабачки, перець та інше) у достатку, то було б злочином приготувати що-небудь цікаве і просте. Спробуйте, як приготувати кабачок в мікрохвильовці.
Неймовірно просте і смачне блюдо. Кабачок сам по собі дуже смачний овоч, його не потрібно особливо приправляти спеціями, досить посолити і все, смачне блюдо вже готове. Кабачки добре поєднуються з будь-якими видами м'яса, овочів. Дуже смачно буде, якщо приправити його сметаною і сиром. Завдяки мікрохвильовій печі не потрібно довго стояти біля плити.
- Кабачки - 2 штуки
- Твердий сир - 100 грам
- Крем - 150 грам
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. Кабачки обираємо не дуже великі, ретельно миємо й витираємо серветками. Відрізаємо попку і носик, потім нарізаємо кружечками близько сантиметра в товщину, але не більше. Перекладаємо в миску, солимо і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб пішла рідина.
2. Твердий сир подрібнюємо на дрібній тертці, можна використовувати і плавлений при бажанні.
3. Тарілку або форму змащуємо олією, після цього розкладаємо на ній кабачки в один шар, посипаємо трохи тертим сиром і зверху викладаємо трохи сметани.
4. Ставимо форму в мікрохвильову піч при максимальній потужності готуємо 10-15 хвилин (в залежності від того, наскільки товсто нарізали кабачки). Готові кабачки подаємо гарячими.