Рецепт Мокрий бісквіт фото

Мокрий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Борошно , Яйця
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Бісквіт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Не секрет, що дуже часто бісквіти виходять досить сухими, але цей бісквіт зовсім інший. Він неймовірно м'який, пишний, вологий. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

Опис приготування:

Рецепт приготування цього бісквіта досить простий, важливо підготувати продукти строго відповідно до рецепту і дотримуватися послідовність приготування.

  • Яйця - 5 штук(3 жовтка і 5 білків, білки повинні бути кімнатної температури)
  • Цукор - 120 грам
  • Цукрова пудра - 30 грам
  • Ванілін - 8 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 120 мілілітрів
  • Рослинна олія - 70 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (з гіркою)
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 130 грам
  • Крохмаль - 50 грам
  • Цедра лимону - 5 грам
мокрий бісквіт - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
мокрий бісквіт - фото крок 2
Відокремте білки і жовтки від 5 яєць, буде потрібно 3 жовтка і 5 білків.
мокрий бісквіт - фото крок 3
Змішайте борошно, крохмаль, соду і розпушувач. В цей час включіть її, щоб вона розігрівалася.
мокрий бісквіт - фото крок 4
Підготуйте форму діаметром 22 см. Дно застеліть папером для випічки, боки змащувати не слід, так тісто буде легше підніматися.
мокрий бісквіт - фото крок 5
З'єднайте цукровий пісок і ванілін.
мокрий бісквіт - фото крок 6
Збийте жовтки з цукром в пишну, світлу масу.
мокрий бісквіт - фото крок 7
Невеликий цівкою влийте рослинне масло і продовжуйте збивати.
мокрий бісквіт - фото крок 8
Додайте цедру лимона.
мокрий бісквіт - фото крок 9
Нагрійте молоко в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд. Тонкою цівкою влийте до жовтків, не припиняючи збивати, щоб жовтки не згорнулися.
мокрий бісквіт - фото крок 10
Невеликими порціями просійте борошно до жовтків, збийте масу з борошном.
мокрий бісквіт - фото крок 11
Тісто по консистенції має бути як густа сметана.
мокрий бісквіт - фото крок 12
Після цього обов'язково промийте і просушіть віночки для збивання.
мокрий бісквіт - фото крок 13
Додайте до білків щіпку солі.
мокрий бісквіт - фото крок 14
Збийте до м'яких піків.
мокрий бісквіт - фото крок 15
Всипте цукрову пудру.
мокрий бісквіт - фото крок 16
Продовжуйте збивати на високій швидкості до стійких піків.
мокрий бісквіт - фото крок 17
У кілька прийомів додайте збиті білки до жовтків.
мокрий бісквіт - фото крок 18
Коли введете всю масу білків, рухами від низу до верху перемішайте всю масу до однорідного стану. Викладіть масу в форму, кілька разів перейдіть по осі, щоб тісто рівномірно розподілилося в формі. Випікайте в духовці, розігрітій до 160 градусів 40-50 хвилин. Перші 30 хвилин духовку відкривати не рекомендується, готовність перевіряйте зубочисткою, на виході вона повинна бути сухою.
мокрий бісквіт - фото крок 19
Готовий бісквіт вийміть з духовки і залиште в формі.
мокрий бісквіт - фото крок 20
Охолоджувати бісквіт краще"догори ногами" , так він не просяде, для цього переверніть форму і встановіть її на кілька чайних чашок, мені вистачило двох і повністю охолодіть бісквіт до кімнатної температури.
мокрий бісквіт - фото крок 21
Перш ніж отримати бісквіт з форми, пройдіться ножем або кондитерським шпателем уздовж бортика.
мокрий бісквіт - фото крок 22
Бісквіт легко дістається з форми, він пишний і дуже-дуже ніжний. На цьому можна було б вже і зупинитися, але я вирішила приготувати з цього бісквіта смачний торт.
мокрий бісквіт - фото крок 23
Бісквіт розрізала на три коржа.
мокрий бісквіт - фото крок 24
Просочила просоченням з лікером"айриш-крим" , змастила вершковим"крем-чізом" , прикрасила пелюстками мигдалю і стружкою кокоса.

Схожі рецепти