Мокрий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Не секрет, що дуже часто бісквіти виходять досить сухими, але цей бісквіт зовсім інший. Він неймовірно м'який, пишний, вологий. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!
Рецепт приготування цього бісквіта досить простий, важливо підготувати продукти строго відповідно до рецепту і дотримуватися послідовність приготування.
- Яйця - 5 штук(3 жовтка і 5 білків, білки повинні бути кімнатної температури)
- Цукор - 120 грам
- Цукрова пудра - 30 грам
- Ванілін - 8 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 120 мілілітрів
- Рослинна олія - 70 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 130 грам
- Крохмаль - 50 грам
- Цедра лимону - 5 грам

Підготуйте інгредієнти.

Відокремте білки і жовтки від 5 яєць, буде потрібно 3 жовтка і 5 білків.

Змішайте борошно, крохмаль, соду і розпушувач. В цей час включіть її, щоб вона розігрівалася.

Підготуйте форму діаметром 22 см. Дно застеліть папером для випічки, боки змащувати не слід, так тісто буде легше підніматися.

З'єднайте цукровий пісок і ванілін.

Збийте жовтки з цукром в пишну, світлу масу.

Невеликий цівкою влийте рослинне масло і продовжуйте збивати.

Додайте цедру лимона.

Нагрійте молоко в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд. Тонкою цівкою влийте до жовтків, не припиняючи збивати, щоб жовтки не згорнулися.

Невеликими порціями просійте борошно до жовтків, збийте масу з борошном.

Тісто по консистенції має бути як густа сметана.

Після цього обов'язково промийте і просушіть віночки для збивання.

Додайте до білків щіпку солі.

Збийте до м'яких піків.

Всипте цукрову пудру.

Продовжуйте збивати на високій швидкості до стійких піків.

У кілька прийомів додайте збиті білки до жовтків.

Коли введете всю масу білків, рухами від низу до верху перемішайте всю масу до однорідного стану. Викладіть масу в форму, кілька разів перейдіть по осі, щоб тісто рівномірно розподілилося в формі. Випікайте в духовці, розігрітій до 160 градусів 40-50 хвилин. Перші 30 хвилин духовку відкривати не рекомендується, готовність перевіряйте зубочисткою, на виході вона повинна бути сухою.

Готовий бісквіт вийміть з духовки і залиште в формі.

Охолоджувати бісквіт краще "догори ногами", так він не просяде, для цього переверніть форму і встановіть її на кілька чайних чашок, мені вистачило двох і повністю охолодіть бісквіт до кімнатної температури.

Перш ніж отримати бісквіт з форми, пройдіться ножем або кондитерським шпателем уздовж бортика.

Бісквіт легко дістається з форми, він пишний і дуже-дуже ніжний. На цьому можна було б вже і зупинитися, але я вирішила приготувати з цього бісквіта смачний торт.

Бісквіт розрізала на три коржа.

Просочила просоченням з лікером "айриш-крим", змастила вершковим "крем-чізом", прикрасила пелюстками мигдалю і стружкою кокоса.