Рецепт Мокрий бісквіт фото

Мокрий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Борошно, Яйця
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Бісквіт

Не секрет, що дуже часто бісквіти виходять досить сухими, але цей бісквіт зовсім інший. Він неймовірно м'який, пишний, вологий. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

Рецепт приготування цього бісквіта досить простий, важливо підготувати продукти строго відповідно до рецепту і дотримуватися послідовність приготування.

  • Яйця - 5 штук(3 жовтка і 5 білків, білки повинні бути кімнатної температури)
  • Цукор - 120 грам
  • Цукрова пудра - 30 грам
  • Ванілін - 8 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 120 мілілітрів
  • Рослинна олія - 70 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (з гіркою)
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 130 грам
  • Крохмаль - 50 грам
  • Цедра лимону - 5 грам
мокрий бісквіт - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
мокрий бісквіт - фото крок 2
Відокремте білки і жовтки від 5 яєць, буде потрібно 3 жовтка і 5 білків.
мокрий бісквіт - фото крок 3
Змішайте борошно, крохмаль, соду і розпушувач. В цей час включіть її, щоб вона розігрівалася.
мокрий бісквіт - фото крок 4
Підготуйте форму діаметром 22 см. Дно застеліть папером для випічки, боки змащувати не слід, так тісто буде легше підніматися.
мокрий бісквіт - фото крок 5
З'єднайте цукровий пісок і ванілін.
мокрий бісквіт - фото крок 6
Збийте жовтки з цукром в пишну, світлу масу.
мокрий бісквіт - фото крок 7
Невеликий цівкою влийте рослинне масло і продовжуйте збивати.
мокрий бісквіт - фото крок 8
Додайте цедру лимона.
мокрий бісквіт - фото крок 9
Нагрійте молоко в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд. Тонкою цівкою влийте до жовтків, не припиняючи збивати, щоб жовтки не згорнулися.
мокрий бісквіт - фото крок 10
Невеликими порціями просійте борошно до жовтків, збийте масу з борошном.
мокрий бісквіт - фото крок 11
Тісто по консистенції має бути як густа сметана.
мокрий бісквіт - фото крок 12
Після цього обов'язково промийте і просушіть віночки для збивання.
мокрий бісквіт - фото крок 13
Додайте до білків щіпку солі.
мокрий бісквіт - фото крок 14
Збийте до м'яких піків.
мокрий бісквіт - фото крок 15
Всипте цукрову пудру.
мокрий бісквіт - фото крок 16
Продовжуйте збивати на високій швидкості до стійких піків.
мокрий бісквіт - фото крок 17
У кілька прийомів додайте збиті білки до жовтків.
мокрий бісквіт - фото крок 18
Коли введете всю масу білків, рухами від низу до верху перемішайте всю масу до однорідного стану. Викладіть масу в форму, кілька разів перейдіть по осі, щоб тісто рівномірно розподілилося в формі. Випікайте в духовці, розігрітій до 160 градусів 40-50 хвилин. Перші 30 хвилин духовку відкривати не рекомендується, готовність перевіряйте зубочисткою, на виході вона повинна бути сухою.
мокрий бісквіт - фото крок 19
Готовий бісквіт вийміть з духовки і залиште в формі.
мокрий бісквіт - фото крок 20
Охолоджувати бісквіт краще "догори ногами", так він не просяде, для цього переверніть форму і встановіть її на кілька чайних чашок, мені вистачило двох і повністю охолодіть бісквіт до кімнатної температури.
мокрий бісквіт - фото крок 21
Перш ніж отримати бісквіт з форми, пройдіться ножем або кондитерським шпателем уздовж бортика.
мокрий бісквіт - фото крок 22
Бісквіт легко дістається з форми, він пишний і дуже-дуже ніжний. На цьому можна було б вже і зупинитися, але я вирішила приготувати з цього бісквіта смачний торт.
мокрий бісквіт - фото крок 23
Бісквіт розрізала на три коржа.
мокрий бісквіт - фото крок 24
Просочила просоченням з лікером "айриш-крим", змастила вершковим "крем-чізом", прикрасила пелюстками мигдалю і стружкою кокоса.

Схожі рецепти