«мокрий» торт
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Сьогодні розповім вам, як приготувати"Мокрий" торт. Неймовірно ніжний, оксамитовий і делікатний шоколадний бісквіт, який тане в роті. Рецепт неймовірно простий і я рекомендую з ним ознайомитися.
Опис приготування:
Так, так, опечатки в рецепті ніякої немає, в складі присутній майонез. Не хвилюйтесь, його смак ви не почуєте. У тесті він грає роль яєць, яких в рецепті, як ви помітите немає. З мінімальною кількістю продуктів, які у вас точно знайдуться в холодильнику, можна зробити неймовірно смачну домашню випічку. Спробуйте приготувати такий торт у себе вдома!
- Борошно - 500 грам
- Какао-порошок - 1/2 склянки
- Шоколад - 200 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Майонез - 1 Склянка
- Вода - 1, 5 склянки
- Екстрат ванілі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вершки жирні - 1 Склянка (більше 30%)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (розм'якшене)
У чашу міксера викладіть цукор і майонез. Збийте все до однорідної маси.
В окремій ємності змішайте борошно, какао, харчову соду і розпушувач.
Третина сипучої суміші відправте в чашу блендера до майонезной, а також влийте третина води. Збийте блендером.
Знову введіть частину води і частина борошняної суміші, перемішайте. Повторюйте процес, поки розсипчаста суміш вся не буде введена в тісто.
Додайте ванільний екстракт і перемішайте. Суміш вилийте в форму, змащену маслом. Випікайте при 180 протягом 40-50 хвилин.
Готовий бісквіт вийміть з форми і дайте йому охолонути.
А поки остигає торт, приготуйте ганаш. Поламайте шоколадку і залийте гарячими вершками (але не дайте їм закипіти). Протягом хвилин ви побачите, що шоколад тане, розмішайте, додайте масло і збийте міксером до збільшення в розмірі.
Остиглий бісквіт змастіть ганашем. Можна подавати торт до столу. Приємного чаювання!