Слива у власному соку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Така заготовка не відніме у вас багато часу, а задоволення при дегустації отримаєте море! Дуже смачно подавати з морозивом, млинцями і домашньою випічкою. Готуйте з користю і задоволенням!
На Вас чекають я пропоную дуже швидкий і простий рецепт, як приготувати сливу у власному соку на зиму. Слива виходить в міру солодкої і не перетравлюється, як це буває в інших заготовках. Зберігає максимум корисних речовин і вітамінів. Кількість інгредієнтів розраховане на банку 0, 75л.
- Слива - 350 грам
- Цукор - 200-250 грам
Сливу помийте і розріжте навпіл, видаліть у неї кісточки.
Щільно укладіть сливи в стерилізовані банки, пересипаючи їх цукром. Закрийте нещільно кришкою.
Простерилизуйте 15-20 хвилин після закипання води в каструлі. Засукайте і зберігайте в прохолодному місці.
Допускається, що цукор може розчинитися не весь відразу. Я просто акуратно в такому випадку кручу загорнену банку - і цукор розчиняється в гарячому сиропі.
Допускається, що цукор може розчинитися не весь відразу. Я просто акуратно в такому випадку кручу загорнену банку - і цукор розчиняється в гарячому сиропі.