Квасоля у власному соку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Корисна і практична заготівля - квасоля у власному соку на зиму - стане в нагоді вам для приготування великої кількості салатів та борщу.
Квасоля у власному соку на зиму - це практично, смачно і корисно. Крім того, що її можна їсти в консервованому вигляді і подавати до столу як самостійний гарнір, таку квасолю завжди можна буде додати в салати або борщ.
- Квасоля біла - 250 грам
- Сіль - 15 грам
- Вода - 1-1, 5 L
Підготуйте інгредієнти для консервування квасолі у власному соку на зиму.
Квасоля переберіть, замочіть на ніч у холодній воді, вранці залийте чистою водою (приблизно 1 літр) і варіть на тихому вогні до м'якості приблизно 1-1, 5 годину. Якщо вода википатиме, потроху доливайте.
В кінці варіння всипте сіль, перемішайте і варіть ще 10-15 хвилин.
Гарячу квасоля розподіліть в чисту простерилізованих банку.
Влийте в банку рідина, яка залишилася після варіння квасолі.
Встановіть квасоля в каструлю з теплою водою і стерилізують 15 хвилин.
Банки з квасолею закатати кришками. Вихід заготовки - 2 баночки по 250 грам.
Заготівлі дайте охолонути під ковдрою, після чого перенесіть в комору на зберігання до зими. Приємного вам апетиту!