Абрикоси у власному соку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Мінімум клопоту, мінімум цукру, і ось перед вами баночка, повна ароматних сонячних часточок абрикоса. Вони не розварюються в "кашу", більшість вітамінів зберігається для користі вашому здоров'ю.
Хочете дізнатися, як приготувати абрикоси у власному соку на зиму? Немає нічого простіше! Часточки абрикосів пересипаються цукром відразу в банках, чекаємо, коли фрукти пустять сік. Я залишаю на ніч. Це зручно: вранці, витративши небагато часу на стерилізацію баночок, я легко справляюся з ароматним урожаєм. Приємних вам клопоту на кухні!
- Абрикос - 1 кілограм (без кісточок)
- Цукор - 500-600 грам
Абрикоси промийте прохолодною водою і обсушити.
Видаліть кісточки і розберіть абрикоси на дольки. Щільно укладіть фрукти в стерилізовані банки, пересипаючи цукром, прикрийте чистою кришкою. Залиште в прохолодному місці на 4 годину, можна на ніч, поки абрикос пустить сік.
Банки прикрийте чистими кришками, поставте в каструлю на щільну тканину. Залийте банки теплою водою до "плічок" . Закип'ятіть воду й простерилизуйте абрикос у власному соку протягом 15 хвилин. Остудіть, зберігайте в прохолодному місці.