Грецький салат з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Відповідно до класичної рецептури для приготування цієї страви використовується традиційний грецький сир фета. Однак я хочу розповісти вам, як приготувати грецький салат з моцарелою!
Що, зрозуміло, в Греції цей салат готують тільки з фетою - традиційним ропні сиром, який ідеально поєднується з овочами і маслинами. Але то в Греції, де, як відомо, всі є, а як у нас?
У Росії придбати фету непросто… Справжній сир з цією назвою проводиться тільки в Греції і виключно з овечого молока. Втім, справжня моцарела - тільки в Італії і тільки з буйволиного:). Купити її за межами великих мегаполісів майже нереально.
Зате на прилавках наших магазинів чимало продуктів, які називаються "фета" і "моцарелла", але роблять ці сири з коров'ячого молока. Обидва вони ропні, обидва невеликої витримки. Різниця в консистенції - у "фети" вона м'якша і жирна, а у "моцарели" - пружна. Погодьтеся, не так вже й багато їх розділяє!
Тому я і вважаю, що рецепт приготування грецького салату з моцарелою - цілком має право на існування. Так що якщо немає під рукою фети - читати моцарелу: буде смачно
- Моцарелла - 250 грам
- Помідори - 5-6 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Перець солодкий - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Маслини - 20-25 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Свіжа зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком