Пишні коржі на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджові коржі смажені на сковороді - дуже смачна і ситна випічка. Подавайте їх з варенням, медом, джемом до чаю, кави або молока.
Пишні коржі на дріжджах готуються дуже просто. Якщо ви знайомі з дріжджовим тестом, то для вас це не складе ніяких труднощів. Початківці кулінари в покроковому описі знайдуть всі нюанси і послідовність приготування цієї чудової випічки. Її можна подавати не тільки до чаю, кава, але також до будь-яких супів або бульйонів замість хліба.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам (свіжі)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 100 мілілітрів(3 ст.Л. - в тісто, 70 мл. - для смаження)
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
Підготуйте інгредієнти для коржів.
У миску або чашу міксера викладіть дріжджі.
Додайте тепле молоко, цукор і сіль.
Розбийте одне яйце і влийте олію.
Всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою або рушником і поставте в тепле місце. Через 50-60 хвилин воно збільшиться в розмірі і буде готове до роботи.
Тісто дістаньте з миски і обомніте. Розділіть на шматочки вагою 50-60 грам.
Кожен шматочок тіста розкачати в круглий коржик завтовшки 1 сантиметр.
Дайте коржикам трохи підійти, проколіть в декількох місцях, щоб тісто не здувалося. І викладайте на гарячу сковороду з соняшниковою олією.
Смажте пишні коржі з обох боків до золотистого кольору.
Готові коржі викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Пишні дріжджові коржі готові. Можна подавати до столу.