Рецепт Пишні коржі на дріжджах фото

Пишні коржі на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Дріжджі
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дріжджові коржі смажені на сковороді - дуже смачна і ситна випічка. Подавайте їх з варенням, медом, джемом до чаю, кави або молока.

Опис приготування:

Пишні коржі на дріжджах готуються дуже просто. Якщо ви знайомі з дріжджовим тестом, то для вас це не складе ніяких труднощів. Початківці кулінари в покроковому описі знайдуть всі нюанси і послідовність приготування цієї чудової випічки. Її можна подавати не тільки до чаю, кава, але також до будь-яких супів або бульйонів замість хліба.

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Дріжджі - 20 грам (свіжі)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Соняшникова олія - 100 мілілітрів(3 ст.Л. - в тісто, 70 мл. - для смаження)
  • Борошно пшеничне - 350-400 грам
пишні коржі на дріжджах - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для коржів.
пишні коржі на дріжджах - фото крок 2
У миску або чашу міксера викладіть дріжджі.
пишні коржі на дріжджах - фото крок 3
Додайте тепле молоко, цукор і сіль.
пишні коржі на дріжджах - фото крок 4
Розбийте одне яйце і влийте олію.
пишні коржі на дріжджах - фото крок 5
Всипте просіяне борошно.
пишні коржі на дріжджах - фото крок 6
Замісити м'яке, еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
пишні коржі на дріжджах - фото крок 7
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою або рушником і поставте в тепле місце. Через 50-60 хвилин воно збільшиться в розмірі і буде готове до роботи.
пишні коржі на дріжджах - фото крок 8
Тісто дістаньте з миски і обомніте. Розділіть на шматочки вагою 50-60 грам.
пишні коржі на дріжджах - фото крок 9
Кожен шматочок тіста розкачати в круглий коржик завтовшки 1 сантиметр.
пишні коржі на дріжджах - фото крок 10
Дайте коржикам трохи підійти, проколіть в декількох місцях, щоб тісто не здувалося. І викладайте на гарячу сковороду з соняшниковою олією.
пишні коржі на дріжджах - фото крок 11
Смажте пишні коржі з обох боків до золотистого кольору.
пишні коржі на дріжджах - фото крок 12
Готові коржі викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
пишні коржі на дріжджах - фото крок 13
Пишні дріжджові коржі готові. Можна подавати до столу.

Схожі рецепти